Μελάνια Εκτυπώσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μελάνια Εκτυπώσεων

Ronald E. Todd

19.08€ -21% 15.07€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604059812

 • Κατηγορίες:

  Ανατολική Σκέψη

 • Έτος κυκλοφορίας

  1999

 • Εκδότης

  Ίων

Αυτό το βιβλίο προορίζεται για να εισάγει τον αναγνώστη στην τεχνολογία των μελανιών εκτύπωσης, στους κανόνες σύνθεσης και στους έλεγχους ποιότητάς τους.

Μερικά από τα θέματα που αναλύει: Πρώτες Ύλες, Μηχανισμοί Ξήρανσης και Σύνθεσης Μελανιών, Έλεγχος Ποιότητας, Ημίρρευστα Μελάνια, Υγρά Μελάνια, Μελάνια Μεταξοτυπίας.

Αυτό το βιβλίο προορίζεται για να εισάγει τον αναγνώστη στην τεχνολογία των μελανιών εκτύπωσης, στους κανόνες σύνθεσης και στους ελέγχους ποιότητας τους. Είναι μεγάλου ενδιαφέροντος για τον καθένα, η βιομηχανία εκτύπωσης, όπως και για τους σπουδαστές αυτού του αντικειμένου με μεγάλο εύρος. Ακόμη, για να είναι πιο πλήρης η εισαγωγή σ`` έναν ειδικό τομέα, θ` αναφέρουμε την ποικιλία των μεθόδων εκτύπωσης που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή εντύπων.

Η όλη διαδικασία παραγωγής μελανιών στα εργοστάσια, απ7 τη λήψη της παραγγελίας ενός ειδικού τύπου μελανιού, μέχρι τη μελέτη της σύνθεσης και την παραγωγή των πρώτων δειγμάτων για έλεγχο με εφαρμογή σε τυπογραφικές μηχανές, περιγράφεται με λεπτομέρεια απ`` την πρώτη στιγμή. Ένα μεγάλο μέρος του κειμένου αφιερώνεται στον έλεγχο ποιότητας και στις διαδικασίες παραγωγής. Πολλές απ` τις εξετάσεις που περιγράφονται, έχουν αναπτυχθεί με εξηγήσεις του σκοπού των εξετάσεων, και των συνεπειών που έχει η χρήση ενός μελανιού με ανεπαρκή έλεγχο για τον συγκεκριμένο σκοπό. Οι έλεγχοι που γίνονται με εκτυπώσεις υψιτυπίας, λιθογραφίας, βαθυτυπίας, φλεξογραφίας και μεταξοτυπίας συμπεριλαμβάνονται στις εξετάσεις των μελανιών. Είναι πολύ σπουδαία η ασφάλεια στο εργοστάσιο παραγωγής μελανιών, όπως και η υγιεινή ατμόσφαιρα του, και προβλέπεται εφαρμογή της πράξης Health and Safety at Work Act 1974 και οι κανονισμοί COSHH του 1989.

Τα παραρτήματα του βιβλίου που αναφέρονται στα χημικά, ειδικά για τα μελάνια, οι μαθηματικοί τύποι, όπως κι ένα λεπτομερές λεξιλόγιο κι επιλεγμένη βιβλιογραφία με χρήσιμες διευθύνσεις, συμπληρώνουν αυτό το βιβλίο.

Ιωάννης Χατήρης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
358
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.751 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση