Μεγαλώστε σωστά το παιδί σας (3 τόμοι)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μεγαλώστε σωστά το παιδί σας (3 τόμοι)

Francoise Dolto

42.60€ -10% 38.34€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • Εκδότης

    Γιαλλελής

«Μεγαλώστε σωστά το παιδί σας» είναι ο γενικός τίτλος του τρίτομου παιδαγωγικού έργου της διάσημης Γαλλίδας ψυχολόγου Francoise Dolto, που κυκλοφορεί τώρα και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις ΓΙΑΛΛΕΛΗ.

Η Francoise Dolto, τα τελευταία 30 χρόνια, βοήθησε, με υψηλή επιστη­μονική ευθύνη τους Γάλλους γονείς να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους. Πώς αυτό είναι δυνατόν σήμερα; Μέσα σε ένα μη σωστό κόσμο, σε μια μη σωστή κοινωνία, σε μια οικογένεια σε κρίση, σ' ένα σχολείο σε αμφισβήτηση, σε ένα απάνθρωπο περιβάλλον; Πώς είναι δυνατόν οι σημερινοί και αυριανοί γονείς να «μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους»; Η μεγάλη παιδαγωγός λοιπόν η Francoise Dolto προσπάθησε υπεύθυνα και συστηματικά με τις μεγάλες γνώσεις της και την βαθειά αγάπη της για το παιδί, να δημιουργήσει ένα εκλαϊκευμένο έργο για τους σύγχρονους γονείς. 3 τόμοι που περιλαμβάνουν τις σημαντικότερες συμβουλές και κατευθύνσεις της Francoise Dolto από τις ζωντανές ρα­διοφωνικές της εκπομπές. Κείμενα που αποτελούν τις πιο πολύτιμες παιδαγωγικές γνώσεις για τους γονείς και αφορούν την ψυχοπνευματική και χωρίς ενοχές ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Για να λειτουργήσει στην οικογένεια μια ατμόσφαιρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και υγιών σχέσεων που θα ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα ασφάλειας που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά. Έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ισορροπημένη ζωή στο μέλλον.

«Μεγαλώστε σωστά το παιδί σας». Ένα σημαντικό έργο. Ένα σύγχρονο «ανοικτό» πανεπιστήμιο. Μία μεγάλη πνευματική ποοσφορά, από τις εκδόσεις Γιαλλέλη

Francoise Dolto

Francoise Dolto (Συγγραφέας)

H Φρανσουάζ Ντολτό (1908-1988) υπήρξε μία από τις καθοριστικές μορφές του ψυχαναλυτικού κινήματος στη Γαλλία, ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχανάλυσης παιδιών. H ψυχαναλυτική πρακτική της αρχίζει τη δεκαετία του ’30, μετά τη διατριβή της Ψυχανάλυση και Παιδιατρική όπου τεκμηριώνει κλινικά το άνοιγμα της Iατρικής προς την Ψυχανάλυση. Θεμελιώδης έννοια της θεωρητικής σκέψης της είναι η ασυνείδητη εικόνα του σώματος, την οποία αναπτύσσει στο ομότιτλο βιβλίο της, το 1984. Tο όνομά της συνδέεται με εκείνο του Z. Λακάν. Στη Φροϋδική Σχολή Παρισίων, που ιδρύει και διευθύνει ο Λακάν από το 1964 ώς το 1980, η Φρανσουάζ Nτολτό κρατά την αυτονομία που της εμπνέει η κλινική εμπειρία της. Στα σεμινάριά της, η θεωρητική επεξεργασία πηγάζει πάντα από την πρακτική των παρευρισκομένων και τη δική της. Tο εξαιρετικά γόνιμο και πλούσιο έργο της χαρακτηρίζεται κυρίως από την αμεσότητα του διαλόγου και ανοίγει τον ιδιαίτερο χώρο της Ψυχανάλυσης στο ευρύ κοινό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Σελίδες:
656
Βάρος:
0.7 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση