Μεγάλοι Ρώσοι ζωγράφοι 1920-2010
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μεγάλοι Ρώσοι ζωγράφοι 1920-2010

Από τη Συλλογή Manege στην Αγία Πετρούπολη

Συλλογικό έργο

Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα

Αφροδίτη Οικονομίδου

19.91€ -11% 17.72€

Η Συλλογή της Πινακοθήκης Manege του Δήμου της Αγίας Πετρούπολης, αποτελεί μία μοναδική ρωσική μουσειακή συλλογή, η οποία αντανακλά την πολύπλευρη ιστορία ανάπτυξης της εικαστικής τέχνης της πόλης Πετρογκράντ (1914-1924)/Λένινγκραντ (1924-1991)/Αγία Πετρούπολη, από τη δεκαετία του 1920 έως και σήμερα. Η Συλλογή περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα εικαστικών τάσεων και τεχνοτροπιών, από τη Ρωσική Πρωτοπορία των αρχών του 200ύ αιώνα μέχρι τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό, από τους "αριστερούς" απογόνους της σοβιετικής τέχνης, στο underground, έως τα καλλιτεχνικά φαινόμενα της περιόδου της περεστρόικα, της μεταπερεστρόικα, καθώς και τις εικαστικές εξελίξεις των ημερών μας.

Η Συλλογή του Manege αποτελείται από εξαιρετικά έργα καλλιτεχνών της Αγίας Πετρούπολης που εκπροσωπούν διαφορετικές γενεές. Ωστόσο, κορυφαία έργα της συλλογής θεωρούνται οι πίνακες και τα σχέδια των ζωγράφων του Λένινγκραντ της περιόδου 1920-1940. Τα έργα αυτής της εποχής παρουσιάζουν με τον ξεχωριστό πλαστικό χαρακτήρα τους την ιδιαίτερη "τομή"της σοβιετικής τέχνης, η οποία καταρρίπτει τα καθιερωμένα στερεότυπα, εμβαθύνοντας και διευρύνοντας τις αντιλήψεις μας για την εικαστική τέχνη εκείνων των χρόνων. [...]

Marina Jigarkhanyan
Διευθύντρια του Τμήματος Σύγχρονης Τέχνης της Πινακοθήκης Manege

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα

Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα (Συγγραφέας)

Η Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και στη Μουσειολογία στο Παρίσι· είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Ασχολείται με την εικονογραφία της λαϊκής τέχνης, κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και με θέματα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής τέχνης του 19ου και 20ού αι. Έχει διοργανώσει εκθέσεις σε συνεργασία με το Δήμο της Θεσσαλονίκης.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αφροδίτη Οικονομίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Marina Jigarkhanyan (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δέσποινα Αλεξανδρή (Μεταφραστής)


Pavel Ab (Ζωγράφος)


Alexander Bikhter (Ζωγράφος)


Maria Gorokhova (Ζωγράφος)


Rihard Vasmi (Ζωγράφος)


Victoria Belakovsky (Ζωγράφος)


Vladimir Grinberg (Ζωγράφος)


Eduard Krimmer (Ζωγράφος)


Israil Lizan (Ζωγράφος)


Sophia Zaklikovsky (Ζωγράφος)


Vera Zenkovich (Ζωγράφος)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
63
Διαστάσεις:
29x24
Βάρος:
0.44 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση