Μαθηματικά Γ΄ γυμνασίου
zoom in

Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, έχει σκοπό να βοηθήσει εσένα το μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου, να κατανοήσεις και να εμπεδώσεις τις διάφ­ορες μαθηματικές έννοιες και να αποκτήσεις τις αναγκαίες δεξιότητες που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της τάξης σου.

Η ύλη του βιβλίου είναι οργανωμένη σε δύο μέρη. Το Α΄ Μέρος περιλαμβάνει 5 Κεφάλαια που αναφέρονται στην Άλγεβρα, ενώ το Β΄ Μέρος περιλαμβάνει 2 Κεφάλαια που αναφέρονται στη Γεωμετρία και την Τριγωνομετρία. Κάθε Κεφάλαιο χωρίζεται σε ενότητες μαθημάτων.

Σε κάθε ενότητα περιλαμβάνονται:
1. Οι κύριοι στόχοι
2. Η δραστηριότητα
3. Το κυρίως μάθημα
4. Παραδείγματα - Εφαρμογές
5. Ερωτήσεις κατανόησης
6. Προτεινόμενες ασκήσεις και προβλήματα

Σε ορισμένες ενότητες περιλαμβάνονται συμπληρωματικά:
­ Θέματα από την Ιστορία των Μαθηματικών και Δραστηριότητες που στοχεύουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου ώστε να συνεισφέρουν στην κατανόηση των εννοιών και των μαθηματικών προβλημάτων στα οποία αναφέρονται.
- Διαθεματικά σχέδια εργασίας.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν:
- Γενικές Επαναληπτικές ασκήσεις και προβλήματα και μια σύντομη Επανάληψη - Ανακεφαλαίωση με τις βασικότερες γνώσεις που αποτελούν τον πυρήνα του κεφαλαίου.

Το βιβλίο κλείνει με:
- Απαντήσεις-Υποδείξεις των ασκήσεων και Ευρετήριο όρων.

Πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής και ότι οι γνώσεις που θα αποκτήσεις από αυτό θα σε βοηθήσουν στα επόμενα βήματά σου. Για να επιτευχθούν οι στόχοι του βιβλίου αυτού εκτός από τη δική σου προσπάθεια, χρειάζεται και η αρμονική συνεργασία με τον καθηγητή σου.

Νίκος Μαρουλάκης

Νίκος Μαρουλάκης (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Μικρός ταλαιπωρούσε τη μαμά του, γιατί κάθε πρωί έτρεχε η δύστυχη να καθαρίσει τους τοίχους από περίεργα χρώματα μπουρδουκλωμένα με σκίτσα από παπιά που κάνανε τούμπες, από αλλήθωρους γάτους που το σκάγανε με διαστημόπλοιο από τον Άρη, γρύλους και ακρίδες που κάνανε γυμναστικές επιδείξεις, μυρμήγκια που καταστρώνανε σχέδια να κατακτήσουν τον πλανήτη και άλλα τρομερά. Οι γονείς του ξόδευαν περισσότερα χρήματα για απορρυπαντικά παρά για φαγώσιμα. Μετά μεγάλωσε κι έφυγε για τη Γερμανία. Μέχρι σήμερα δε γνωρίζουμε αν σ΄ αυτό επηρεάστηκε από τα άσματα του Καζαντζίδη για την ξενιτιά. Την επόμενη μέρα ο γερμανικός Τύπος έγραψε: "Βαθύ μυστήριο καλύπτει το πώς βάφτηκαν ροζ τα φτερά και κίτρινη η μύτη του αεροπλάνου που έφτασε χθες από την Ελλάδα". Άρχισε να σκιτσάρει, να ζωγραφίζει και να εικονογραφεί ό,τι έβρισκε στο διάβα του. Έντρομοι οι εκδότες του πρόσφεραν εργασία για ν΄ αφήσει ήσυχο το Τείχος του Βερολίνου. Εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία φιλοξένησαν δουλειές του. Μέχρι και το παντελόνι ενός διάσημου εκδότη, που σήμερα έχει τεράστια συλλεκτική αξία. Έπειτα από σοβαρό σκιτσογραφικοδιπλωματικό επεισόδιο επέστρεψε στην Ελλάδα. Την ημέρα της άφιξής του πάμπολλα τα σωματεία, ανάμεσα στα οποία των ελαιοχρωματιστών, των εκδοτών και των φιλόζωων, του ετοίμασαν θερμή υποδοχή, την οποία τα κρατικά κανάλια λογόκριναν, γιατί ήθελαν να αποφύγουν οι θεατές τις συγκρίσεις με κάποες άλλες αφίξεις πολιτικών στη μεταπολίτευση. Όσοι εκδότες και συγγραφείς συνεργάζονται από τότε μαζί του έχουν ακόμα πράσινη μύτη...

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Βουργάνας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Αργυράκης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτριος Αργυράκης είναι μαθηματικός, εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Μεντής (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Μεντής είναι μαθηματικός, εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταυρούλα Τσικοπούλου (Συγγραφέας)

Η ΣΤαυρούλα Τσικοπούλου είναι μαθηματικός, εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχαήλ Χρυσοβέργης (Συγγραφέας)

Ο Μιχαήλ Χρυσοβέργης είναι Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Πάτρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
263
Διαστάσεις:
28x20
Βάρος:
0.616 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση