Λασόμπρα
zoom in
9.85€ -11% 8.77€

Η Λουσίτα, βαμπίρ - φονιάς και απείθαρχο τέκνο του πανούργου Καρδινάλιου Μονκάντα, κυνηγά έναν αρχιεπίσκοπο του Σάμπατ, ηγέτη του κατακτητικού πολέμου της σέκτας στην Ανατολική Ακτή. Αν πετύχει στην αποστολή της, τότε οι μυστηριώδεις προστάτες της θα την πληρώσουν αδρά. Εάν αποτύχει. . . όμως η Λουσίτα δεν αποτυχαίνει ποτέ. Ο Τάλλεϋ, ναΐτης του Σάμπατ, περιβόητος δολοφόνος και ορκισμένος σωματοφύλακας των αρχιεπισκόπων, έχει καθήκον να την εμποδίσει. . . εάν βεβαίως μπορέσει να ανακαλύψει ποιος αρχιεπίσκοπος είναι ο στόχος της. Ο Μονκάντα έχει διατάξει τον Τάλλεϋ να ανακαλύψει ποιος προσέλαβε τη Λουσίτα και να σταματήσει το άσωτο τέκνο του χωρίς να το βλάψει. Είναι κάτι αδύνατο, αλλά ο Τάλλεϋ δεν αποτυχαίνει ποτέ. Κι έτσι, δύο από τα πιο ανελέητα και αποτελεσματικά τέρατα που γέννησε ποτέ η πατριά των σκιών πρόκειται να αντιμετωπίσουν το ένα το άλλο σε ένα χορό αίματος και θανάτου. Κάποιος πρόκειται να μάθει τι θα πει ήττα. . . Αυτή η σειρά μυθιστορημάτων αποτελεί τη μνημειώδη, 13τομη εξερεύνηση του απαγορευμένου κόσμου των Ομόαιμων. Ό,τι άρχισε στο Μυθιστόρημα Πατριάς: Τορεαδόρ συνεχίζεται εδώ, και το τέλος του θα καθορίσει τη μοίρα κάθε ανθρώπινου - και εξωανθρώπινου - πλάσματος στον κόσμο αυτό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θανάσης Βέμπος

Θανάσης Βέμπος (Μεταφραστής)

Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής - δημοσιογράφος. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία. Μιλά αγγλικά και ρωσικά. Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελικά φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space ΄97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας ("Ιστορίες κυβερνοπάνκ", εκδόσεις Ωρόρα - "Πέντε ρωγμές στο δίκτυο", εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του "Τα παιδιά του Κρόνου" κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικήςεπιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές "έμμονες ιδέες" του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία. Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν΄ ρολ.

Richard E. Dansky (Συγγραφέας)

O Richard Dansky συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής του "Vampire: The dark ages" και του "Kindred of the East" για λογαριασμό της White Wolf Game Studios. Έχει γράψει για διάφορα περιοδικά -από το "Folk Tales" μέχρι το "Lovecraft Studies". Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Wesleyan με Master΄s από το Κολέγιο της Βοστόνης, ο Ρίτσαρντ έχει επίσης δημιουργήσει το "Wraith: The oblivion" και το "Minds eye theater" για λογαριασμό της White Wolf. Το "Λασόμπρα" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
269
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.328 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση