Λάνκμαρ
zoom in

Ένα θρυλικό Fantasy αριστούργημα από τον Φριτς Λάιμπερ, έναν από τους πατέρες του Fantasy και δημιουργό του Sword and Sorcery και έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του σύγχρονου Φανταστικού.
Ένα σκληρό όσο και ανεξιχνίαστο παιγνίδι του πεπρωμένου φέρνει κοντά τον Φαφρντ και τον Γκρίζο Γάτο: το μοιραίο συναπάντημα των δυο μέγιστων τυχοδιωκτών του Φανταστικού στην περιοχή του θρυλικού Λάνκμαρ και η τραγική κατάληξη της πρώτης κοινής τους επιχείρησης, θα σφραγίσουν για πάντα το μέλλον τους. Στο εξής, οι δυο φίλοι είναι προορισμένοι να μείνουν μαζί, ενωμένοι σε μια διαρκή μάχη για την επιβίωση, την περιπέτεια, τον έρωτα και την αποκάλυψη των αιώνιων μυστικών.
Υπεράνθρωποι άθλοι, ιστορίες σαν παμπάλαια παραμύθια που δεν έχουμε ακούσει ποτέ, ακατονόμαστα μυστήρια, ξίφη και μαγεία, νεκροί έρωτες και γήινες απολαύσεις, θα συνδαυλίσουν τη φαντασία του αναγνώστη μέσα από τις σελίδες του γοητευτικού αυτού βιβλίου. Μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες με επική πνοή, βιαιότητα, χιούμορ, λυρισμό και αγωνία, που παρακολουθούν την πορεία των δυο ηρώων μέσα από τις διαδοχικές τους εμπειρίες σε έναν κόσμο όπου οι πιο απόκοσμοι τρόμοι παραμονεύουν σε κάθε δρόμο.
Ακόμη ένα πολυβραβευμένο έργο του Φριτς Λάιμπερ, από τις εκδόσεις Αρχέτυπο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Λάνκμαρ αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του συγγραφέα του, όπου ο πρωτεργάτης αυτός του σύγχρονου Φανταστικού επιδεικνύει απαράμιλλη δεξιοτεχνία σε ένα είδος γραφής με μυθικές καταβολές. Η έκδοση συνοδεύεται από μια σπάνια εισαγωγή όπου ο ίδιος ο Λάιμπερ περιγράφει τις συνθήκες που γέννησαν τους ήρωές του, συνθήκες εξ ίσου συναρπαστικές με τους ίδιους...

Θανάσης Βέμπος

Θανάσης Βέμπος (Μεταφραστής)

Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής - δημοσιογράφος. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία. Μιλά αγγλικά και ρωσικά. Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελικά φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space ΄97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας ("Ιστορίες κυβερνοπάνκ", εκδόσεις Ωρόρα - "Πέντε ρωγμές στο δίκτυο", εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του "Τα παιδιά του Κρόνου" κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικήςεπιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές "έμμονες ιδέες" του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία. Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν΄ ρολ.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
448
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.934 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση