Ίναχος ο γιος του Ωκεανού
zoom in
Η παιδική θεατρική ομάδα του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος συμμετείχε με το θεατρικό έργο "Ίναχος ο γιος του Ωκεανού" του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου ανάμεσα σε άλλες είκοσι δύο ευρωπαϊκές χώρες στις θεατρικές εκδηλώσεις του προγράμματος "L΄ Europe des fleuves" που διοργάνωσε στο Παρίσι το "Conseil General des Hauts de Seine". Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Parc de Sceau στο Παρίσι στις 27.6.1992. Το έργο αυτό το σκέφτηκα και το ΄φτιαξα, περισσότερο σαν εκπαιδευτικό υλικό για μικρούς ηθοποιούς και λιγότερο σαν καθαρή πνευματική δημιουργία. Αλήθεια το λέων και δεν είν΄ ένα φτηνό άλλοθι αυτό, για να κρυφτώ και ν΄ αποφύγω την όποια σοβαρή κριτική. Όταν έμαθα τους όρους συμμετοχής στο Φεστιβάλ "Η Ευρώπη των ποταμών", που έγινε στο Παρίσι τότε (1992), η πρώτη μου αντίδραση ήταν πως δε μ΄ ενδιέφερε, αφού δεν είχα ποτάμι να βλέπω μπροστά μου!... Δειλία; Ίσως. Γιατί κατά βάθος με ενδιέφερε πολύ να δουλέψω με μικρά παιδιά, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω και να παρουσιάσω έτσω κάτι στοιχειώδες, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις μεγάλες δυσκολίες που οριοθετούσαν οι απαράβατοι κανόνες συμμετοχής: - Δέκα παιδιά - Ηλικίας δέκα με δώδεκα χρόνων - Έργο διάρκειας μέχρι τριάντα λεπτά, με θέμα ένα ποτάμι... [...]
Αλέξανδρος Αδαμόπουλος

Αλέξανδρος Αδαμόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Αδαμόπουλος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά, σκηνοθεσία, κλασική κιθάρα στην Αθήνα και κοινωνιολογία του δικαίου στο Παρίσι. Ίδρυσε την "Εταιρεία Φίλων Μουσικής Γιάννη Χρήστου", με σκοπό τη διάσωση και διάδοση του έργου του συνθέτη. Συνεργάστηκε με το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων από την ίδρυση του το ΄91, ως γενικός γραμματέας και ως πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Μουσείου. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε με τους ακόλουθους φορείς: ΕΡΤ (Γ΄ Πρόγραμμα), Θέατρο Τέχνης, ΚΘΒΕ, ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και Χίου, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα κ.ά. καθώς και με το Warsaw Festival ΄91, Hamburg N.D.R. ΄93, Indira Gandi, National Centre for the Arts και National Academy of Letters N. Delhi. Το πρωτο του βιβλίο "Δώδεκα και ένα ψέματα" (Ίκαρος 1992) έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα τούρκικα και κυκοφόρησε στην Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ινδία. Το "Ψέματα πάλι" έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και τα γερμανικά (το διήγημα "Οι καινούργιοι Άγιοι" και στα τουρκικά). Το θεατρικό του "Ο Σιμιγδαλένιος" έχει κυκλοφορήσει στην Αυστραλία και την Τουρκία και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από πενήντα διαφορετικές παραγωγές σε όλη τη χώρα. Το λιμπρέτο του "Οι δαιμονισμένοι" έχει παρουσιαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει μεταφράσει έργα των Α. Καμύ, Α. ντε Μοντερλάν, Α. ντε Μυσέ, Λ. Τολστόι, Ρ. Νταλ, Τ. Γκιουνερσέλ και τη "Διαθήκη" του Αύγουστου Ροντέν.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
61
Διαστάσεις:
17χ11
Βάρος:
0.069 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από τις…

★ ★ ★ ★

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από τις σχολικές βιβλιοθήκες. Μας μιλά για την Ελλάδα του χθες και του σήμερα με έξυπνο τρόπο. Λιτά, χωρίς πολλά λόγια, αλλά αρκετές ηχητικές και τεχνικές οδηγίες βοηθά τον καθένα να δημιουργήσει μια εξαιρετική παράσταση.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 07/05/2011)