Η νοσταλγία του αίματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η νοσταλγία του αίματος

Αστυνομικό Μυθιστόρημα

Dario Correnti

12.92€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786180217971

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2021

  • Εκδότης

    Μίνωας

Μια σειρά από άγρια εγκλήματα αναστατώνουν το Μποτανούκο, μια μικρή επαρχιακή πόλη στη βόρεια Ιταλία. Πτώματα ακρωτηριασμένων γυναικών, σημάδια κανιβαλισμού, βελόνες τοποθετημένες όπως σε ένα τελετουργικό μαγείας και μια μυστηριώδης επιγραφή με αίμα στη σκηνή του εγκλήματος: ΒιΒε.

Καθώς η αστυνομία αδυνατεί να βρει τον δολοφόνο, δύο δημοσιογράφοι ερευνούν την υπόθεση: ο Μάρκο Μπεζάνα, δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ στα πρόθυρα συνταξιοδότησης, προσγειω­μένος, ηθικός, πικρόχολος, και η νεαρή πρακτικάρια, η εικοσιεξάχρονη Ιλάρια Πιάτι. Αδέξια, ατημέλητη, χωρίς ούτε έναν θαυμαστή, χωρίς προστάτες, κουβαλώντας ένα τραύμα που σημάδεψε την παιδική της ηλικία.

Είναι η Ιλάρια, όμως, που συνειδητοποιεί ότι ο δολοφόνος μιμείται τον Βιντσέντσο Βερτσένι, «βαμπίρ του Μποτανούκο», τον πρώτο Ιταλό κατά συρροή δολοφόνο, τον οποίο μελέτησε ο Λομπρόζο με την παραληρηματική σχολαστικότητα που χαρακτήριζε την επιστήμη της εγκληματολογίας στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα. Τι μπορεί να συνδέει τα θύματα με αυτόν τον δολοφόνο που πέθανε πριν από έναν αιώνα;

Ένας ηλικιωμένος άντρας και μια κοπέλα, από τα πιο όμορφα και εμβληματικά ζευγάρια που δημιούργησε ποτέ το ιταλικό νουάρ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και τα απίθανα μέσα που διαθέτουν για να αποδεχτούν την πρόκληση του κακού και να κυνηγήσουν οι ίδιοι έναν μανιακό και επικίνδυνο δολοφόνο.

Μια συναρπαστική έρευνα που κόβει την ανάσα!

Μαρία Οικονομίδου (Μεταφραστής)


Dario Correnti (Συγγραφέας)

Το Ντάριο Κορέντι είναι ψευδώνυμο. Για την ακρίβεια, είναι διπλό ψευδώνυμο, αφού κρύβει δύο πρόσωπα: έναν γνωστό Ιταλό συγγραφέα και έναν δημοσιογράφο. Προτού ακόμη κυκλοφορήσει στην Ιταλία, η Νοσταλγία του αίματος έγινε διεθνές εκδοτικό φαινόμενο, καθώς άρχισε να μεταφράζεται σε δεκαπέντε χώρες, ενώ σύντομα θα γίνει και τηλεοπτική σειρά.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
544
Διαστάσεις:
14x20.5
Βάρος:
0.57 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση