Η κοσμολογία της νόησης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η κοσμολογία της νόησης

Εισαγωγή στην κοσμολογία

Στράτος Θεοδοσίου

Μάνος Δανέζης

38.00€ -27% 27.74€

(. . .) Το Σύμπαν δεν είναι ένα μηχανιστικό κατασκεύασμα. Έχει ψυχή και νόηση όπως ακριβώς και ο Άνθρωπος και μας αποκαλύπτεται στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Για όσους χρησιμοποιούν μόνο τις ανεπαρκείς ανθρώπινες αισθήσεις και τα όργανα που τις ενισχύουν, αποκαλύπτει μια εντυπωσιακά `μαγική`, συγχρόνως όμως και ψεύτικη εικόνα. Είναι η εικόνα του ορατού και παρατηρήσιμου Σύμπαντος που έχουμε την αίσθηση πως μας περιβάλλει. Η εικόνα αυτή όμως δεν αποτελεί παρά μια παραμορφωμένη και στρεβλή σκιά ενός απειροελάχιστου μέρους των ιδιοτήτων αυτού που στην πραγματικότητα είναι το Σύμπαν. (. . .) Η σύγχρονη Κοσμολογία δεν είναι πλέον η επιστήμη της απλής διερεύνησης της αισθητής μορφής, αλλά ουσιαστικά της ψυχής του Σύμπαντος. Η ανθρώπινη Επιστήμη, εδώ και πολλές δεκαετίες, έχει προχωρήσει στην κατάκτηση των μυστικών του `Σύμπαντος` έξω από τον `Κόσμο` των αισθήσεών μας, χρησιμοποιώντας το μόνο θεϊκό ανθρώπινο στοιχείο της, τη Νόηση, η οποία πολύ σύντομα θα αναγορευτεί σε μια `μαγική` έκτη υπεραίσθηση. Η `Κοσμολογία της Νόησης` επιτέλους είναι παρούσα. . . Σας προσκαλούμε στο καινούργιο ταξίδι μας σε έναν κόσμο που πιστεύουμε πως θα σας εκπλήξει, τουλάχιστον όσο και μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Στράτος Θεοδοσίου

Στράτος Θεοδοσίου (Συγγραφέας)

Ο Στράτος Θεοδοσίου γεννήθηκε το 1949. Είναι επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται στις κατευθύνσεις: δορυφορική φασματοσκοπία στο υπεριώδες, αστρικές ατμόσφαιρες, διπλοί και μεταβλητοί αστέρες, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών κ.ά. Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (I.A.U), της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.), της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). Έχει δημοσιεύσει πάνω από εξήντα πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή αστρονομικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, εκατοντάδες άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο τύπο, καθώς και εννέα βιβλία σχετικά με την Αστροφυσική και την Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Δανέζης (Συγγραφέας)

Ο Μάνος Δανέζης γεννήθηκε το 1949. Είναι επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται στις κατευθύνσεις: δορυφορική φασματοσκοπία στο υπεριώδες, αστρικές ατμόσφαιρες, διπλοί και μεταβλητοί αστέρες, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών κ.ά. Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (I.A.U), της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.), της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). Έχει δημοσιεύσει πάνω από εξήντα πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή αστρονομικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, εκατοντάδες άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο τύπο, καθώς και εννέα βιβλία σχετικά με την Αστροφυσική και την Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
484
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.813 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση