Η ιστορία του γάμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ιστορία του γάμου

Από την υποταγή στην οικειότητα ή πώς η αγάπη νίκησε το γάμο

Stephanie Coontz

31.80€ -10% 28.62€

Τα τελευταία τριάντα χρόνια ο θεσμός του γάμου έχει αλλάξει περισσότερο απ` όσο τα προηγούμενα πέντε χιλιάδες χρόνια, ενώ λίγοι από τους παλιούς «κανόνες» του γάμου είναι ακόμη σε ισχύ. Στο δικαστήριο, στον τύπο, στο οικογενειακό τραπέζι, μαίνονται μάχες σχετικά με τη σημασία του γάμου, τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι παντρεύονται και το ποιοι από εμάς μπορούν να παντρευτούν.
`Η Ιστορία του Γάμου` είναι το ιδανικό βιβλίο για να κατανοήσει κανείς όχι μόνο τις λεπτές αποχρώσεις του σύγχρονου γάμου αλλά και τις διαμάχες σχετικά με τους γάμους ομοφύλων, τη συμβίωση και το διαζύγιο.
Η Stephanie Coontz καταρρίπτει πολλούς μύθους για το παρελθόν αλλά και το μέλλον του έγγαμου βίου, και φανερώνει τους λόγους για τους οποίους ο θεσμός αυτός, αν και εξαιρετικά ευάλωτος στις μέρες μας, εξακολουθεί να προσφέρει βαθειά ικανοποίηση και πληρότητα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλβί Ρηγοπούλου (Επιμέλεια)


Βάσιας Τσοκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Βάσιας Τσοκόπουλος είναι ιστορικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και σπούδασε ιστορία στην Ecole de Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) στο Παρίσι. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Πειραιάς 1835-1870· εισαγωγή στην ιστορία του ελληνικού Μάντσεστερ" (Καστανιώτης, 1984· 1999), (μαζί με τον Κ. Κωστή), "Οι τράπεζες στην Ελλάδα, 1898-1928" (εκδ. ΕΕΤ, 1989), "Μεγάλα τεχνικά έργα στην Ελλάδα: τέλη 19ου-αρχές 20ού αιώνα" (Καστανιώτης, 1999), "Ένας αιώνας Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο" (εκδ. ΤΤ, 2001), "Η ομάδα και η πόλη: ο Ολυμπιακός και ο Πειραιάς του Μεσοπολέμου μέσα από ιστορικά τεκμήρια" (Πολύτροπον, 2008), κ.ά. Απά το 1994 επιμελείται την έκδοση των "Απάντων" του Δημοσθένη Βουτυρά (εκδόσεις Δελφίνι/ Στάχυ). Εργάζεται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας.

Σοφία Λαζαρίδου (Μεταφραστής)


Stephanie Coontz (Συγγραφέας)

Η Stephanie Coontz διδάσκει ιστορία και οικογενειακές σπουδές στο Evergreen State College, στην Ολυμπία της Ουάσινγκτον. Είναι συγγραφέας του πολυβραβευμένου βιβλίου "The Way we Never Were: American Families and the Nostalgia Trap", και αρθρογραφεί σχετικά με το θεσμό του γάμου και της οικογένειας στον αμερικανικό τύπο - "The New York Times", "The Wall Street Journal", "The Washington Post", "Harper΄s", "Chicago Tribune", "Vogue", "Journal of Marriage and Family" και "Family Therapy Magazine". Έργα της έχουν μεταφραστεί στα ιαπωνικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
454
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.728 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση