Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα

Γιώργος Βιτωράτος

8.40€ -10% 7.56€

(από το οπισθόφυλλο)

«Όσοι σε αγάπησαν θα έχουν πάντα έναν τόπο να επιστρέφουν». Η μαγεία του βιβλίου έγκειται στην κινητήρια δύναμη του κόσμου αυτού: Την αγάπη. Αγάπη της γυναίκας με τα τέσσερα ονόματα, αγάπη του εγγονού της Γιώργου που φύλαξε μια ιστορία που αξίζει, αγάπη της Γεωργίας με την πολύτιμη συνεισφορά, αγάπη δική σου που κρατάς τo βιβλίο αυτό στα χέρια σου. Αληθινό, πνευματώδες, σκληρό, αστείο, συγκινητικό και τρυφερό. Ένα θαύμα!

Γιώργος Γιώτσας, συγγραφέας

 

Αλήθεια, υπάρχει νόημα σ’ αυτό το οδυνηρό ανεκδοτάκι της ζωής, της όποιας ζωής; Κάποτε, δείχνει ο χρόνος της -ο χρόνος μας- να διαρκεί αιώνια και άλλοτε μοιάζει με ένα μόλις απόγευμα, ό,τι ζήσαμε, ό,τι πονέσαμε, ό,τι αγαπήσαμε. Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα, πάντα Αγγελική, κάποτε Κικίτσα, για λίγο Γιώργαινα κι έπειτα αγαπημένη  Μπουμπού, έχει να μας διδάξει ένα μυστικό παρηγοριάς στο αδιέξοδο της αναζήτησης του διαβόητου νοήματος. Ή να μας πει μια ιστορία! Γιατί «πιότερο απ’ τους ανθρώπους τις ιστορίες τους αγάπησα. Χωρίς ανθρώπους μπόρεσα να ζήσω, όμως ποτέ χωρίς ιστορίες»... Sorry, Ναζίμ Χικμέτ για την αλλαγή, αλλά αν όχι για μένα, δέξου το για την Μπουμπού...

Αλεξάνδρα Τσόλκα, δnμοσιογράφος Sρotlightpost.com

 

Μια ευρηματική, νοσταλγική αφήγηση η οποία δίνει ανάγλυφα το κοινωνικό  πλαίσιο της εποχής της που θα θυμίσει πολλά στους μεγαλύτερους και θα διδάξει περισσότερα τους νεότερους για τις ανθρώπινες σχέσεις χωρίς την τεχνολογική αλληλεπίδραση.

Αvδρέας Μ. Παvαγόπουλος, δnμοσιογράφος

 

«Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα είναι ένας φόρος τιμής στη σχέση γιαγιάς και εγγονιού. Μέσα στην αφήγηση, περνάνε τα βασικά σημεία της ζωής ενός ανθρώπου, σαν θύμησες που τις μοιράζονται οι μεγαλύτεροι με τους μικρότερους. Αυτή η γλύκα της αφήγησης που κάνουν οι γιαγιάδες στα εγγόνια εμποτίζεται μέσα σου διαβάζοντας για τη Μπουμπού. Ήταν η γιαγιά του Γιώργου, αλλά μοιάζει σα να ήταν η γιαγιά όλων μας. Αυτή η αρχετυπική φιγούρα της οικογένειας, τόσο διαφορετική για τον καθένα, αλλά τόσο ίδια για τους περισσότερους.

Λίλα Σταμπούλογλου, αρθρογράφος Protagon.gr

Γιώργος Βιτωράτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
56
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.179 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση