Η ερμηνεία της φυλλοδιαγνωστικής
zoom in
35.50€ -10% 31.95€

Ένα βιβλίο-εγχειρίδιο με δισκέτα λογισμικού που δεν θα μελετηθεί μόνο για την πληθώρα των πληροφοριών σχετικά με τις δασικές αρχές θρέψης των καλλιεργειών, οι οποίες αναπτύσσονται με βάση τα σύγχρονα ερευνητικά και βιβλιογραφικά δεδομένα. Κυρίως θα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο και ουσιαστικό βοήθημα για την ερμηνεία της Φυλλοδιαγνωστικής και τη διατύπωση των συμβουλών λίπανσης, στα πλαίσια ενός εθνικού ή περιφερειακού προγράμματος Συμβουλευτικής Λίπανσης των καλλιεργειών. (...) Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στα Κρατικά και Ιδιωτικά Εδαφολογικά Εργαστήρια, στους γεωπόνους και τους τεχνολόγους γεωπονίας, που ασχολούνται με την εμπορία των λιπασμάτων, στους γεωπόνους των Γεωργικών Εφαρμογών, στους ερευνητές των Ερευνητικών Ιδρυμάτων, στους φοιτητές των Γεωπονικών Σχολών, στους Σπουδαστές των ΤΕΙ (Φυτικής Παραγωγής) και στους προοδευτικούς αγρότες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πρόδρομος Χ. Κουκουλάκης

Πρόδρομος Χ. Κουκουλάκης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1939. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Έδεσσας το 1957. Σπούδασε στο American University of Beirut (AUB), Lebanon με υποτροφία του προγράμματος Point Four/A.I.D. ή I.C.A. και έλαβε τα πτυχία B.Sc. γεωπονίας, δίπλωμα Agricultural Engineering (1961) και M.Sc. στην εδαφολογία (1967). Υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός πυροβολικού. Το 1965 διορίστηκε γεωπόνος γεωργικών εφαρμογών στη Διεύθυνση Γεωργίας Ν. Καστοριάς, Τομέας Νεστορίου, όπου υπηρέτησε μέχρι το 1969. Ακολούθως εργάστηκε ως εδαφολόγος στη Γεωργική Έρευνα, από 1969-1994, σε διάφορα ιδρύματα. Εντάχθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) το 1992, στη βαθμίδα του αναπληρωτή ερευνητή και το 1994 συνταξιοδοτήθηκε. Ασχολήθηκε με την έρευνα της θρέψης, γονιμότητας εδάφους και της ορθολογικής λίπανσης των καλλιεργειών. Δημοσίευσε περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες, άρθρα, μονογραφίες, μελέτες κλπ σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Συνέγραψε τα εξής συγγράμματα: - Η Αλήθεια για το Κάλι (μετάφραση εκ του αγγλικού Potassium facts του International Potassium Institute, Bern, Switzerland, 1994). - Οργανικά και ανόργανα λιπάσματα, Πήγασος Θεσσαλονίκη 1998. - Η Οργανική Ουσία, το Πρόβλημα των Ελληνικών Εδαφών, Αθήνα 2000, με συμμετοχή των κ. Σιμώνη Α. και Γκέρτση Α.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστοτέλης Η. Παπαδόπουλος

Αριστοτέλης Η. Παπαδόπουλος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953 και αποφοίτησε από Γ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης το 1971. Την ίδια χρονιά εγγράφηκε, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, στο Τμήμα Γεωπονίας της τότε Γεωπονοδασολογικής Σχολής του ΑΠΘ, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1976. Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, στις οποίες ήρθε πρώτος, παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Τμήμα των Εγγείων Βελτιώσεων του ΑΠΘ (1977-1979) και πήρε το πτυχίο MSc. Με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, PhD, στο Πανεπιστήμιο Southampton της Αγγλίας (1986-1990). Υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός του πεζικού. Διορίστηκε το 1983 στο Ινστιτούτο Χαρτογράφησης και Ταξινόμησης Εδαφών Λάρισας (ΙΧΤΕΛ), όπου εργάστηκε στο πρόγραμμα Κατάρτισης του Εδαφολογικού Χάρτη της Χώρας. Από το 1991 εργάζεται, ως αναπληρωτής ερευνητής, στο Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε. Ερευνητικά ασχολείται με τη διαχείριση των εδαφοϋδατικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.Τα αποτελέσματα της ερευνητικής δραστηριότητάς του παρουσιάζονται σε περισσότερες από 60 εργασίες δημοσιευμένες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει διδάξει στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Λάρισας και από το 1999 είναι διδάσκων στο Παν/μιο Θεσσαλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
515
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.949 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση