Γυναίκες - διαδρομές στο χρόνο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γυναίκες - διαδρομές στο χρόνο

Σμάρω Γιαννακοπούλου

7.38€ -11% 6.57€

Το τέταρτο βιβλίο της Σμάρως. Ίσως το πιο ώριμο, το πιο δουλεμένο, το πιο συγκροτημένο. Η γραφή παραμένει το ίδιο λιτή όπως και στα προηγούμενα βιβλία, η σκέψη όμως είναι πιο κατασταλαγμένη και περισσότερο κριτική. Και η ανάλυση έχει γίνει πιο βαθιά και πιο ουσιαστική.
Οι εμπειρίες, άλλοτε αυτοβιογραφικές και άλλοτε αποκτήματα μιας πλούσιας σε δράση ζωής, εξακολουθούν να αποτελούν την αφορμή. Η γιαγιά, η μάνα, η σύζυγος, η κόρη, η εργαζόμενη, η επιτυχημένη, η μετανάστρια, η εξαρτημένη, η νοικοκυρά, η ερωμένη. Ιστορίες γυναικών, ιστορίες αληθινές που συνέβησαν σε ανύποπτους χώρους και χρόνους και που τόσα χρόνια περίμεναν να ωριμάσει ο λόγος για να συνδεθούν μεταξύ τους και να φανερωθούν. Χρέη παλιά σε γονείς, συγγενείς και φίλες, σε γυναίκες που γνώρισε στα ταξίδια της στον κόσμο, χρέη στον ίδιο της τον εαυτό. Ιστορίες που συνέβησαν λες για να γραφτεί ακριβώς αυτό το βιβλίο!
Γιατί η διαφορά αυτού από τα προηγούμενα βιβλία, είναι ότι αυτή τη φορά η Σμάρω δε μένει μόνο στη διήγηση και τις περιγραφές των γεγονότων που έχει επιλέξει να παρουσιάσει. Οι ιστορίες που περιγράφει χρησιμοποιούνται προκειμένου να φανερωθεί αυτό που κρύβεται πίσω από τα γεγονότα. Αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα των γεγονότων. Ή πάλι για να φανερωθεί ίσως αυτό για το οποίο μπορεί και να συνέβησαν τα γεγονότα. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Σμάρω Γιαννακοπούλου

Σμάρω Γιαννακοπούλου (Συγγραφέας)

Η Σμάρω Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και πολύ νωρίς είχε την εμπειρία ενός γάμου, από τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Εργάστηκε για τον τουρισμό στην Ελλάδα και την Ελβετία και επισκέφτηκε πολλές χώρες σ΄ όλον τον κόσμο. Το 1985 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της "Η άλλη γνώση", που είναι μια προσωπική μαρτυρία σχετικά με τα γυναικεία προβλήματα. Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού "Νέα Οικολογία". Από το 1987 μέχρι το 1997 εργάστηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), όπου ευαισθητοποιήθηκε στη φιλοσοφία των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και παρακολούθησε στην Αμερική ένα "κλειστό" πρόγραμμα θεραπείας για χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Το 1991 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της "Μεγάλωσε ή φύγε", το οποίο αναφέρεται σ΄ αυτήν την εμπειρία. Το 2000 εκδόθηκε το τρίτο βιβλίο της "Η ζωή τότε και μετά...". Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης για το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
141
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.18 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση