Γυναίκα παπαρούνα
zoom in

Η Μάρθα είναι εβδομήντα χρόνων. Μάλλον όχι στην πιο κατάλληλη ηλικία για πάθη. Και όμως, θα ζήσει το αληθινό πάθος τώρα, με τον Φελίξ. Τον ηλικιωμένο ζωγράφο, τον "άντρα με τα χίλια κασκόλ", όπως τον αποκαλεί.
Η Μάρθα, με διστακτικά, αβέβαια βήματα, που τα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο ο πόνος ψηλά στον αριστερό γοφό, θα βγει από τον κόσμο των φαρμάκων και της παραίτησης και θα μπει στον κόσμο των χρωμάτων, της ζωής. Η "κυρία με τα μπλε" θα εγκαταλείψει το φόρεμα από σκούρο μπλε κρεπ και θα υιοθετήσει το κόκκινο της φωτιάς, το κόκκινο του έρωτα, το κόκκινο της παπαρούνας...
Το να είναι συγχρόνως μητέρα, γιαγιά και ερωμένη φαίνεται ξαφνικά στη Μάρθα τόσο απλό, τόσο φυσικό...

Εύη Βαγγελάτου (Μεταφραστής)


Noelle Chatelet

Noelle Chatelet (Συγγραφέας)

Γεννημένη στις 16 Οκτωβρίου 1944, η Νοέλ Σατλέ είναι μια ασυνήθιστη γυναίκα. Προσωπικότητα ανήσυχη, με πολλά ενδιαφέροντα, κατάφερε να συνδυάσει μια επιτυχημένη πανεπιστημιακή σταδιοδρομία με μια λαμπρή καριέρα ηθοποιού και μια συγγραφική πορεία που της χάρισε, το 1987, το βραβείο Γκονκούρ καλύτερης νουβέλας για τη συλλογή "Histoires de Bouches". Με πολλές μελέτες, δοκίμια, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα. Καθηγήτρια, ηθοποιός και συγγραφέας, η Νοέλ Σατλέ ομολογεί ότι καθένα από αυτά τα επαγγέλματα τη βοηθάει να γίνεται ακόμα καλύτερη στα άλλα δύο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
131
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.25 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση