Γνωστική αποκατάσταση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γνωστική αποκατάσταση

Μια συνθετική νευροψυχολογική προσέγγιση

McKay Moore Sohlberg

Catherine A. Mateer

44.73€ -33% 29.97€
"Είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο στο εμπόριο για τη νευροσυμπεριφορική θεραπεία. Βασίζεται στις νευροεπιστήμες και τις γνωστικές επιστήμες ενώ στηρίζεται στις εκτενείς εμπειρίες των συγγραφέων στην αποκατάσταση. Η θεωρία είναι πλήρης, η μεθοδολογία είναι πρακτική, αποτελεσματική και με σεβασμό προς την αξιοπρέπεια και την ευημερία του ασθενή. Η κάλυψη των συνθηκών και των ζητημάτων είναι πλήρης και επίκαιρη. Οι φοιτητές όπως και οι θεραπευτές θα επωφεληθούν από τη γνώση, τις τεχνικές συμβουλές και τις πρακτικές νουθεσίες που παρέχουν αυτές οι πεπειραμένες και διορατικές κλινικοί." (Muriel D. Lezak, PhD, Τμήμα Νευρολογίας, Ιατρική Σχολή, Oregon Health Sciences University)

Μπετίνα Ντάβου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Μπετίνα Ντάβου διδάσκει ψυχολογία στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε εφαρμοσμένη ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Bishop΄s του Καναδά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαιδευτική και στη γνωστική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει επίσης ψυχοδυναμική κλινική εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική παιδαγωγική από το Ίδρυμα Caspari του Λονδίνου. Μεταξύ των κύριων ερευνητικών της ενδιαφερόντων είναι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ νοητικών και συναισθηματικών λειτουργιών, καθώς και οι επιδράσεις των ασυνείδητων διεργασιών στην ανθρώπινη συμπεριφορά και επικοινωνία.

Παναγιώτα Βορριά (Υπεύθυνος Σειράς)


Ζαΐρα Παπαληγούρα (Υπεύθυνος Σειράς)


McKay Moore Sohlberg (Συγγραφέας)

Η McKay Moore Sohlberg είναι μια πρωτεργάτρια με εθνική αναγνώριση στην περιοχή της αποκατάστασης κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Εργάστηκε ως κλινικός, ερευνήτρια και διαχειρίστρια στη δημιουργία προγραμμάτων για άτομα με εγκεφαλική βλάβη, με σκοπό την παροχή βοήθειας στην επανένταξή τους στην κοινότητα στο ανώτατο επίπεδο αυτονομίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων, κεφαλαίων και εγχειριδίων πάνω στη διαχείριση γνωστικών προβλημάτων κατόπιν νευρογενούς προσβολής. Έχει λάβει το μεταπτυχιακό της τίτλο στις Επιστήμες του Λόγου και Ακοής και το διδακτορικό της τίτλο στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Washington.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Catherine A. Mateer (Συγγραφέας)

H Catherine A. Mateer είναι πιστοποιημένη κλινική νευροψυχολόγος με εκτενές υπόβαθρο στις κλινικές εκτιμήσεις, τις κλινικές παρεμβάσεις και στη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 75 άρθρα και κεφάλαια βιβλίων καθώς και βιβλία σχετικά με την οργάνωση του εγκεφάλου για τη γλώσσα, τη μνήμη και την ευπραξία, καθώς και σχετικά με την εκτίμηση και τη διαχείριση επίκτητων διαταραχών της προσοχής, της μνήμης και των εκτελεστικών λειτουργιών σε παιδιά και ενηλίκους. Έλαβε το μεταπτυχιακό της τίτλο στις Διαταραχές Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο της Wisconsin και το διδακτορικό της στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ontario.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αικατερίνη Γιαζκουλίδου (Μεταφραστής)

Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μαίρη Κοσμίδου (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
684
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.437 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση