Βούρλα - Τρούμπα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βούρλα - Τρούμπα

Μια περιήγηση στο χώρο του υποκόσμου και τη πορνείας του Πειραιά (1840-1968)

Βασίλης Πισιμίσης

Ως συλλέκτης έχω μαζέψει εδώ και κάμποσα χρόνια ένα -επιτρέψτε μου να πω- αξιοσημείωτο αρχείο σχετικό με τον ευρύτερο Πειραιά. [...]
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, συνειδητοποίησα πως είχα σκόρπια εδώ κι εκεί διάφορα στοιχεία σχετικά με την πορνεία και τον εν γένει υπόκοσμο του Πειραιά -στοιχεία που συνοψίζονται σε δύο περιοχές: Τα Βούρλα και την Τρούμπα. Τότε διαπίστωσα πως δεν υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία κανένα συγκεκριμένο βιβλίο γι΄ αυτό το θέμα, εκτός μόνον από προσωπικές μαρτυρίες και αφηγήσεις.
Απ΄ αυτή τη διαπίστωση ξεπήδησε και η ιδέα για το βιβλίο που κρατάτε. Κι απ΄ τη στιγμή που η ιδέα έγινε επιθυμία, βάλθηκα να εντοπίσω οποιαδήποτε πληροφορία μπορούσε να μου φανεί χρήσιμη. [...]

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Π. Μ. Ζερβός (Επιμέλεια)

Ο Π. Μ. Ζερβός γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά. Γράφει πεζογραφία, ποίηση, δοκίμια. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Βασίλης Πισιμίσης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Πισιμίσης γεννήθηκε το 1960 στο Βλόγγο Γορτυνίας και από το 1967 κατοικεί μόνιμα στο Κερατσίνι. Είναι μανιώδης συλλέκτης και μελετητής της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και έχει πλούσια πολιτιστική και συλλεκτική δράση. Το 1989 δημιουργεί το Ιστορικό Λαογραφικό Αρχείο Κερατσινίου. Είναι συνεργάτης του περιοδικού "Συλλογές" και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλεκτικού Συλλόγου Κερατσινίου. Εκτός από την έρευνα και τη συλλογή ιστορικών ντοκουμέντων και τεκμηρίων του ευρύτερου Πειραιά, έχει ασχοληθεί με τη λαϊκή ζωγραφική και τη γελοιογραφία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και λευκώματα. Το 1985 εξέδωσε ένα λεύκωμα με γελοιογραφίες σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων με τίτλο "Νιόνιος". Το 2003 εκδόθηκε το βιβλίο του "Το Ρολόι του Πειραιά: Το Παλιό Δημαρχείο" (εκδ. Συλλογές).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Πειραιάς
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
206
Διαστάσεις:
20χ14
Βάρος:
0.325 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση