Ανθολογία διηγήματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ανθολογία διηγήματος

Γ΄ λογοτεχνικός διαγωνισμός Αντώνης Σαμαράκης

Συλλογικό έργο

Μαρία Δαλαμήτρου

Αντώνης Κρύσιλας

13.78€ -26% 10.20€

Ο Δήμος Πλαστήρα Καρδίτσας θεωρεί θεμελιώδη υποχρέωσή του προς τους νέους συγγραφείς, τη μνήμη και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη (οι ρίζες καταγωγής του οποίου ακουμπούν στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Πλαστήρα) να συνεχίσει τη διοργάνωση λογοτεχνικών διαγωνισμών. Για το λόγο αυτό προκήρυξε τον Γ’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, ο οποίος τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΚΕΔΚΕ. Η Οργανωτική Επιτροπή αναπροσάρμοσε τα δεδομένα εισάγοντας νέα στοιχεία στον Γ’ Διαγωνισμό, όπως είναι τα χρηματικά βραβεία για τους τρεις πρώτους διακριθέντες, διατηρώντας όμως παράλληλα το όριο ηλικίας συμμετοχής στα σαράντα χρόνια. Τα διακριθέντα διηγήματα συγκεντρώθηκαν και δημοσιεύονται στην Ανθολογία αυτή, βοηθώντας έτσι τους νέους συγγραφείς να βρουν το δρόμο τους στα ελληνικά γράμματα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Δαλαμήτρου

Μαρία Δαλαμήτρου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Δαλαμήτρου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1978. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Λογοτεχνίας και Πολιτισμού. Συνέχισε με διδακτορική διατριβή στο Έσσεξ της Αγγλίας και έρευνα στο Μοντερνισμό και την Ψυχανάλυση. Από το 2003 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μένει στην Πάτρα και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Έργα της -ποίηση, διηγήματα και κριτικές- δημοσιεύονται τακτικά στην πνευματική επιθεώρηση "Η Παρέμβαση" και στις εφημερίδες "Θάρρος" και "Γραμμή" της Δυτικής Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Πορτογαλικά. Το 1994 απέσπασε το Β΄ Βραβείο Ποίησης Νέων, της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Κρύσιλας

Αντώνης Κρύσιλας (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Κρύσιλας γεννήθηκε το 1970 στο Βόλο, μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει στη Σύρο. Οι πρώτες του συγγραφικές απόπειρες υπό μορφή διηγημάτων έχουν δημοσιευτεί από τις εκδόσεις Ωρόρα. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Το μικρό μεγάλο ταξίδι". Το 2005 συμμετείχε στη συλλογή διηγημάτων με γενικό τίτλο "Το Χαλάνδρι που γνώρισα" (Ευριπίδης). Βιβλία του που κυκλοφορούν είναι: "Το μικρό, μεγάλο ταξίδι" (εκδόσεις Καστανιώτη), "Το στόμα του Διαβόλου" (εκδόσεις Platypus), "Μικρές αγγελίες" (εκδόσεις ΑλΔε). Επίσης έχει γράψει τη μαύρη κωμωδία "Παπάγια - Μάντολες", που έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Γ. Πάχου, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλάκη. Πρώτο του παιδικά βιβλίο, "Η Γαλάτεια και τα μυρμήγκια".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Πέρης (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Πέρης γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει διάφορα διηγήματα σε περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις στα ελληνικά και στα σουηδικά. Έχει μεταφράσει φιλοσοφία, πεζογραφία και θέατρο από τα αγγλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανασία Γκανά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντιγόνη Κατσαδήμα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στεφανία Γρηγορίου

Στεφανία Γρηγορίου (Συγγραφέας)

Η Στεφανία Γρηγορίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1985. Σπούδασε κλινική ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Σταυρούπολης και της Λέρου και τώρα ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα ως κλινική ψυχολόγος στη ΔΕ.ΚΟ.ΜΕ.Τ. Είναι μέλος της μη κυβερνητικής, ανθρωπιστικής και διεθνούς οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου", τακτικό μέλος της Ε.Α.Ψ., του Πανελληνίου Συλλόγου Ψυχολόγων και υπήρξε μέλος της "Βουλής των Εφήβων" (2001). Το διήγημά της με τίτλο "Ας μ΄ αγαπήσει κάποιος απόψε", πήρε το Α΄ Βραβείο λογοτεχνικού διηγήματος "Αντώνης Σαμαράκης" (μαζί με το διήγημα του Βασίλη Φ. Κοκκότη, "Φλεγόμενη κάμινος"). Ελεύθερες δραστηριότητές της είναι η αρθρογραφία σε τοπικά περιοδικά, η ραδιοφωνική παραγωγή και ο αθλητισμός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Οδυσσέας Δαγκλής (Συγγραφέας)

Ο Οδυσσέας Δαγκλής γεννήθηκε το 1976 στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Το 1982 εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένεια του στην Κοζάνη, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές. Αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανικών Η/Γ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και συνεχίζει με σπουδές Φιλοσοφίας. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστείδης Δασκαλάκης (Συγγραφέας)

Ο Αριστείδης Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1969 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Πληροφοριακών Συστημάτων Επιχειρησιακών Πόρων και σε θέματα Διαχείρισης Ποιότητας. Είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού ΕΙΒΑ (Ευρωπαϊκός Σύλλογος Προγραμματιζόμενων Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Φ. Κοκκότης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Φ. Κοκκότης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σε ηλικία δύο χρόνων εγκαταστάθηκε στα Καλάβρυτα. Τελειώνοντας τη σχολική του εκπαίδευση, ασχολήθηκε με το εμπόριο και διατηρεί επιχείρηση ειδών χιονοδρομίας στα Καλάβρυτα. Αρθρογραφεί τακτικά σε τοπικές εφημερίδες. Το διήγημα "Φλεγόμενη κάμινος" είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη συγγραφική προσπάθεια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστίνα Κόντη (Συγγραφέας)

Η Χριστίνα Κόντη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε και μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Παράλληλα, πήρε πτυχίο πιάνου από το Εθνικό Ωδείο. Έχει εργαστεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ χρονογραφήματά της έχουν εκδοθεί από τον τοπικό Τύπο. Η πρώτη της συγγραφική δουλειά, το μυθιστόρημα "Χάρτινοι φίλοι", εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Κύπρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελευθερία Κουμπαρή (Συγγραφέας)

Η Ελευθερία Κουμπαρή γεννήθηκε το 1973 στο κατεχόμενο χωριό Λιμνιά στην επαρχία Αμμοχώστου της Κύπρου. Το 2005 έκανε την πρώτη της λογοτεχνική απόπειρα εκδίδοντας τη νουβέλα "Σκιές τον παρελθόντος". Ακολούθησε το μυθιστόρημα "Η άγνωστη κληρονόμος", το οποίο εκδόθηκε το 2008. Σύντομα θα εκδώσει μία ποιητική συλλογή με τίτλο "Ημερολόγιο". Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά και άλλα περιοδικά στην Κύπρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φοίβος Νικολόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Φοίβος Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Πρέβεζα. Στην ηλικία των έντεκα χρόνων έγραψε τους πρώτους του στίχους. Το 2001 συμμετείχε στη Βουλή των Εφήβων. Την ίδια χρονιά κατατάχθηκε στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού. Συνέχισε να γράφει στίχους, αλλά και διηγήματα και μικρά θεατρικά έργα. Έχει τιμηθεί με το τρίτο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος του Δήμου Πετρούπολης, ενώ έλαβε την τέταρτη θέση στο διαγωνισμό Pocket Theatre, για το σενάριο "Με λένε Κώστα". Το 2008 αποχώρησε από το Πολεμικό Ναυτικό και επέστρεψε στην Πρέβεζα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλενα Παλλαντζά

Έλενα Παλλαντζά (Συγγραφέας)

Η Έλενα Παλλαντζά γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Από το 1997 έως το 2003 εργάστηκε ως φιλόλογος στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Από το 2003 ζει στη Γερμανία και διδάσκει Νέα Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Πανδρούλα (Συγγραφέας)

Η Γεωργία Πανδρούλα γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος Baccalaureat από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών και πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2007 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 1998 εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα (ραδιόφωνο, εφημερίδα και τηλεόραση) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη. Από το 2005 είναι δημοτική υπάλληλος με την ιδιότητα της δημοσιογράφου στο Δήμο Γαλατσίου. Από δεκαέξι ετών γράφει ποιήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια προχώρησε στη συγγραφή διηγημάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φώτης Παπαστεφάνου (Συγγραφέας)

Ο Φώτης Παπαστεφάνου γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει φοιτήσει δύο χρόνια στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικαστικών και κόμικς και έχει διακριθεί με τον τρίτο έπαινο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του (9) της Ελευθεροτυπίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Maureen O΄ Sullivan (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
164
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.335 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

εξαιρετικά τα διηγήματα δίκαια διακρίνεται το…

★ ★ ★ ★ ★

εξαιρετικά τα διηγήματα δίκαια διακρίνεται το Μαθε με να σ' αγαπώ.. Θα έπρεπε να διατίθενται και βιογραφικά σημειώματα των λογοτεχνών για να τους γνωρίζουμε καλύτερα... ενθουσιάστηκα.. Άλκηστις Κ.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 31/03/2011)

εξαιρετικά τα διηγήματα .. ξεχωρίζει το Μαθε με…

★ ★ ★ ★ ★

εξαιρετικά τα διηγήματα .. ξεχωρίζει το Μαθε με να σ' αγαπω.. άκρως μεθυστικό.. μπράβο στη συγγραφέα..Μακάρι να μας χαρίζουν τέτοιες λογοτεχνικές στιγμές συνεχώς.. GF

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 29/07/2013)