707 Καρκινικές φράσεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

707 Καρκινικές φράσεις

...ένα παιχνίδι λέξεων...

Σοφία Σταμπολίτη

11.94€ -25% 8.96€

Το βιβλίο περιέχει 707 πρωτότυπες καρκινικές φράσεις της Σοφίας Σταμπολίτη (από τις 1700 και πλέον που έχει γράψει η συγγραφέας). Καρκινικές ή παλίνδρομες λέγονται οι φράσεις που διαβάζονται και προς τις δύο κατευθύνσεις, από αριστερά προς τα δεξιά και από δεξιά προς τα αριστερά (π.χ. ΣΕ ΛΙΒΑΔΙ ΕΙΔΑ ΒΙΛΕΣ). Έχουν πάρει το όνομά τους από τον κάβουρα ("καρκίνος" στα αρχαία ελληνικά) λόγω του "ανάποδου" τρόπου με τον οποίο κινείται.

Οι καρκινικές φράσεις και λέξεις του βιβλίου έχουν ταξινομηθεί σε 8 θεματικές κατηγορίες. Ανάμεσά τους θα βρείτε κάποιες που θα σας εκπλήξουν, άλλες που θα σας κάνουν να γελάσετε, άλλες "προφανείς" που όμως θα απορήσετε γιατί δεν τις σκεφτήκατε ποτέ, κάποιες με ύφος ποιητικό και άλλες αινιγματικές και μυστηριώδεις. Από την πρώτη της καρκινική φράση ΣΕΛΗΝΗ ΛΑΓΝΑ (που αντίστροφα διαβάζεται ΑΝ ΓΑΛΗΝΗ ΛΕΣ) ως το ΗΤΑΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ή το ΛΕΤΣΟΧΟΣΤΕΛ (δική της καρκινική λέξη) μεσολάβησαν 18 χρόνια καρκινικής γραφής και τελικά αυτή η εμμονή έγινε βιβλίο.

Στον πρόλογο η συγγραφέας εξηγεί πώς ξεκίνησε να γράφει καρκινικές φράσεις, ενώ στην Εισαγωγή του Νικόλα Μάντζαρη ο αναγνώστης κάνει μια περιήγηση στον κόσμο και την ιστορία της καρκινικής γραφής, και διαβάζει στοιχεία για τις καρκινικές φράσεις σε άλλες γλώσσες, τους καρκινικούς αριθμούς και την καρκινική μουσική.

Το βιβλίο εικονογραφείται με σκίτσα εμπνευσμένα από τις καρκινικές φράσεις, τα οποία έχουν σχεδιάσει η Σοφία Τζήμα και συμμετέχοντες στο διαγωνισμό σκίτσου που διοργανώθηκε από το Μικρό Πολυτεχνείο.

Σοφία Σταμπολίτη

Σοφία Σταμπολίτη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Όταν ήταν έξι χρονών, έγραψε το πρώτο της ποίημα και από τότε δε σταμάτησε να γράφει. Παρακολούθησε σεμινάρια στιχουργικής στο Μικρό Πολυτεχνείο για τρία χρόνια. Το "707 καρκινικές φράσεις" είναι το πρώτο της βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Τζήμα (Εικονογράφος)


Περικλής Ιορδανίδης (Εικονογράφος)


Μυρσίνη Μανέτα (Εικονογράφος)


Ελευθερία Μάντζαρη (Εικονογράφος)


Νικόλας Μάντζαρης (Φωτογράφος)


Νικόλας Μάντζαρης (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
120
Διαστάσεις:
21x20
Βάρος:
0.379 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση