Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ανθρωπολογία της τέχνης
Συγγραφέας:   Robert Layton


Offer

Ο Robert Layton παρουσιάζει μια έγκυρη εισαγωγή στον πλούτο και την ποικιλία των καλλιτεχνικών μορφών σε μη δυτικές κοινωνίες. Ασχολείται με προβλήματα όπως η αισθητική αποτίμηση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, οι ποικίλες χρήσεις της τέχνης, καθώς και με το θεμελιακό ζήτημα του τι αποτελεί τέχνη, σε κοινωνίες που εκτείνονται από τα παραδοσιακά βασίλεια της δυτικής Αφρικής ως τους Αυστραλούς κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες. Οι καλλιτεχνικές μορφές που εξετάζονται περιλαμβάνουν τη ζωγραφική σε φλοιό δέντρων, άμμο και βράχο, τη γλυπτική σε ελεφαντόδοντο, οστά και ξύλο, τη μεταλλοτεχνία, τις μάσκες, τη διακόσμηση της οικίας και του σώματος. Η κατανόηση του νοήματος αυτής της τόσο ποικιλόμορφης παραγωγής απαιτεί μια κατανόηση των πολιτισμικών συναφειών της. Συσχετίζει τη δημιουργία ιδιαίτερων καλλιτεχνικών μορφών με τελετουργίες, μύθους και σχέσεις ισχύος. Πραγματεύεται, τέλος, τις οπτικές περί τέχνης που παρουσιάζονται στην τρέχουσα ανθρωπολογική και κοινωνιολογική θεωρία.


21χ14 εκ., 382 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: 21ος Παράλληλος
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 700 (Τέχνη), 306 (Κοινωνική ανθρωπολογία), 306 (Πολιτισμική ανθρωπολογία)
Άλλα πρόσωπα: Φώτης Τερζάκης (Μεταφραστής) , Μίλτος Φραγκόπουλος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8219-19-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8219-19-1
Βάρος: 0.585 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Layton, Robert
O Robert Layton είναι καθηγητής στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Durham. Η διδακτορική διατριβή του (1973), στηριγμένη σε έρευνα στην αγροτική Γαλλία, εστίαζε στη μελέτη της κοινωνικής αλλαγής. Για αρκετά χρόνια πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα σε κοινότητες Ιθαγενών της Αυστραλίας, με κύρια ενδιαφέροντά του την εξέλιξη των κυνηγοσυλλεκτικών κοινωνιών και πολιτισμών, καθώς και με τη δυτική τέχνη. Εργάστηκε επίσης υπέρ των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων των Αυστραλών Ιθαγενών. Μερικά βιβλία του: Uluru: An Aboriginal history of Ayers Rock (1986), Australian rock art, a new synthesis (1992), Anthropology and history in Franche Comte: a critique of social theory (2000), ενώ είχε την επιμέλεια σε τόμους όπως: Conflict in the Archaeology of Living Traditions (1989) και Hunter-gatherers: an interdisciplinary perspeftive (2001).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.