Κάθε γράμμα μια ιστορία...
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κάθε γράμμα μια ιστορία...

Το αλφαβητάρι από παιδιά που συνδυάζει γνώση και δημιουργία

Ιωάννα Κοτρωνίδου

Τάνια Τόζιου

15.98€ -10% 14.38€
Mε αφορμή τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφάβητου δημιουργήθηκαν ευφάνταστες και περιπετειώδεις ψηφιακές ιστορίες από παιδιά για παιδιά (4-8 ετών), με σκοπό την άσκηση και την καλλιέργεια του προφορικού και γραπτού λόγου, της σκέψης, της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της πρωτοτυπίας μέσα σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργατικής μάθησης με τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέσα από την καλαίσθητη εικονογράφηση των παιδιών, τα κείμενα και τις ψηφιακές αφηγήσεις τους, δίνεται η δυνατότητα για πολλαπλές αναγνώσεις. Στηρίζεται στις αρχές του νέου σχολείου, όπου το παιδί ως "μικρός διανοούμενος" συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της μάθησης και αποκτά ευχέρεια στη χρήση της γλώσσας, προφορικά και γραπτά, ενώ παράλληλα εισάγεται αβίαστα κι ευχάριστα στο ψηφιακό περιβάλλον. Το έργο αποτελείται από δύο έντυπα βιβλία (Α΄ και B΄ τεύχος) που περιέχουν κείμενο με οδηγίες για γονείς, τις εικονογραφημένες ιστορίες και δύο DVD με τις ψηφιακές αφηγήσεις των ιστοριών. Θεωρούμε απαραίτητη τη χρήση του έντυπου βιβλίου μαζί με το DVD. Το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να διαβάσει την κάθε ιστορία, να δει πώς τα παιδιά δίνουν διαφορετική τροπή και συνέχεια, πώς αλλάζουν το τέλος κάποιας ιστορίας και να θαυμάσει τις εξαιρετικές ζωγραφιές τους. Στο DVD μπορεί να δει πώς τα παιδιά επέλεξαν αυτές τις ιστορίες να τις αφηγηθούν, ποιους ήχους και ποια μουσική θεώρησαν ότι τις ταιριάζει, προσδίνοντας μεγαλύτερη ζωντάνια, ώστε να τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες για τον ακροατή-θεατή. Επίσης σε κάθε DVD περιλαμβάνεται μια διαδραστική εφαρμογή για κάθε ιστορία, με κενά για λέξεις που λείπουν και αρχίζουν από το συγκεκριμένο γράμμα. Τα παιδιά μπορούν να ασκηθούν επιλέγοντας με το ποντίκι την κατάλληλη λέξη από μια λίστα που τους δίνεται και να την τοποθετήσουν γεμίζοντας το κενό.
Ιωάννα Κοτρωνίδου

Ιωάννα Κοτρωνίδου (Συγγραφέας)

Η Ιωάννα Κοτρωνίδου υπηρετεί ως Νηπιαγωγός σε δημόσια Νηπιαγωγεία από το 1986. Τελείωσε τη σχολή Νηπιαγωγών και το Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην εκπαίδευση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μετά από διετή μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο του ίδιου Πανεπιστήμιου. Σπούδασε Νομικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα "Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Νέων Εκπαιδευτικών Μονάδων". Ασχολείται με τη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία και είναι κάτοχος πιστοποίησης Α΄ και Β΄ επιπέδου στις ΤΠΕ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τάνια Τόζιου

Τάνια Τόζιου (Συγγραφέας)

Η Τάνια Τόζιου είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην Εδική Αγωγή. Σπούδασε Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Ειδική Αγωγή στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων". Είναι Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων κι έχει πάρει μέρος στην υλοποίηση πολλών προγραμμάτων Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών ως εισηγήτρια-σύμβουλος και ως επιστημονική υπεύθυνος. Είναι επίσης εισηγήτρια στα προγράμματα εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει και έχει κάνει εισηγήσεις σε σεμινάρια και συνέδρια που έχουν σχέση με την προσχολική αγωγή, την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση ενηλίκων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
64
Διαστάσεις:
29χ23
Βάρος:
0.323 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση