Πρακτικός οδηγός επιχειρηματικότητας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρακτικός οδηγός επιχειρηματικότητας

Μελέτες περιπτώσεων

Συλλογικό έργο

Γλυκερία Καραγκούνη

Βασίλης Γερογιάννης

29.00€ -26% 21.46€

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των φοιτητών, και όχι μόνο, για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Επειδή τα πρώτα βήματα μιας επιχείρησης είναι πολύ κρίσιμα για την ανάπτυξη και την επιβίωσή της, είναι απαραίτητο να γίνει από την αρχή σωστός σχεδιασμός ώστε να προβλεφθούν πιθανές αδυναμίες και κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν. Γι` αυτόν το λόγο, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό υλικό που ενθαρρύνει και, ταυτόχρονα, ικανοποιεί τις ανάγκες των φοιτητών και των επίδοξων νέων επιχειρηματιών.

Στο βιβλίο εξετάζονται με συγκεκριμένο και κατανοητό τρόπο πρακτικά παραδείγματα επιχειρηματικών σχεδίων από διαφορετικούς οικονομικούς κλάδους.

Περιεχόμενα του βιβλίου:
- Δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου
- Επιλογή νομικής μορφής επιχείρησης
- Επιχειρηματικό σχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης γραφικών τεχνών
- Επιχείρηση παροχής προϊόντων-υπηρεσιών επιχειρηματικού λογισμικού
- Παροχή υγειονομικών υπηρεσιών κατ` οίκον (Ηome care)
- Ανάπτυξη επιχείρησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων
- Ίδρυση επιχείρησης παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στον ευρύτερο τομέα της κατασκευαστικής μηχανολογίας
- Εφαρμογή του ηλεκτρονικού εμπορίου σε επιχείρηση εμπορίας ειδών επιπλοποιίας
- Στρατηγική μάρκετινγκ μεγάλης επιχείρησης επιπλοσυνθέσεων
- Η διαμόρφωση του στρατηγικού επιχειρηματικού μοντέλου της επιχείρησης οικιακής επίπλωσης "Epiplo-Moda"
- Σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου επιχορηγούμενης επένδυσης

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γλυκερία Καραγκούνη (Συγγραφέας)

Η Γλυκερία Καραγκούνη είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, κάτοχος MSc στη Σύγχρονη Βιομηχανική Διοίκηση και διατελεί Καθηγήτρια Εφαρμογών στο ΤμήμαΣχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας. Στα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Τεχνολογική και Επιχειρηματική Στρατηγική, η Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας, και η Οργάνωση Παραγωγής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Γερογιάννης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Φιτσιλής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Δ. Κεχαγιάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέτρος Μεσσής (Συγγραφέας)

Ο Πέτρος Μεσσης είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc in Management) του Staffordshire University/ΤΕΙ Λάρισας και στα Χρηματοοικονομικά και Οικονομετρία (ΜSc in Financial Economics and Econometrics) του Πανεπιστημίου Essex της Αγγλίας. Εργάζεται στο ΤΕΙ Λάρισας συμμετέχοντας σε πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα καιτην καινοτομία, ενώ έχει διατελέσει ωρομίσθιος καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την εφαρμογή και ανάπτυξη καινοτόμων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Παπαδημόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Παπαδημόπουλος είναι Τακτικός Καθηγητής του τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Λάρισας. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Γιούστους Λίεμπεκ του Γκίσσεν της Γερμανίας, όπου αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Νομικής. Η ερευνητική και επαγγελματική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στους κλάδους του Ιδιωτικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος της Γερμανικής Κυβέρνησης στο Ινστιτούτο Τραπεζικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Ιωάννης Γουτεμβέργιος, στο Μάινζτης Γερμανίας. Διετέλεσε Προϊστάμενος του τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης΄ΕργωνκαιΔιευθυντήςτηςΣχολήςΔιοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ Λάρισας. Έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής στην Ανωτάτη Ειδική Σχολή Οικονομίας του Ντάρμσταντ της Γερμανίας και έχει διευθύνει πολλά ερευνητικά προγράμματα. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δύο μονογραφίες στη γερμανική γλώσσα, καθώς και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Παπαμιχαήλ (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Παπαμιχαήλ είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Staffordshire University/ΤΕΙ Λάρισας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό, υλοποίηση, και αξιολόγηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για θέματα Marketing, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων. Έχει οργανώσει πλήθος προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και έχει σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία στα γνωστικά αντικείμενα του Marketing, του Management, και της Χρηματοοικονομικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Λαχανά (Συγγραφέας)

Η Ελένη Λαχανά είναι Καθηγήτρια Εφαρμογών του τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Λάρισας. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Ιωαννίνων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών) και Υποψήφια Διδάκτωρ στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Από το 1991 έως το 1998 εργάστηκε ως Νοσηλεύτρια Τ.Ε. σε Κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής, με εξειδίκευση στη γ-τομογραφική camera (SPECT), στις εξετάσεις Κ.Ι.Α., στο τμήμα πυρηνικής καρδιολογίας, και στη χορήγηση ειδικών ραδιοϊσοτοπικών θεραπευτικών φαρμάκων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με τα γνωστικά αντικείμενα της Διοίκησης Νοσηλευτικών Μονάδων καιτης Κοινωνικής, Ψυχιατρικής, και Κλινικής Νοσηλευτικής. Επίσης, έχει πλήθος ανακοινώσεων σε πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Α.Π.Θ. και κάτοχος ΜSc με ειδίκευση στα Κατανεμημένα Συστήματα και Δίκτυα του University of Kent at Canterbury. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός και έχει συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από το 2004 εργάζεται ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ Λαμίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Καραστεργίου (Συγγραφέας)

Ο Δρ Σωτήρης Καραστεργίου κατέχει διδακτορικό (Ρh.D.) και μεταπτυχιακό (Μ.Sc.) δίπλωμα στην Τεχνολογία Ξύλου. Υπηρετεί από το 2002 ως Επίκουρος Καθηγητής, από το 2006 ως Αναπληρωτής Καθηγητής, και από το Σεπτέμβριο του 2008 ως Προϊστάμενος στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας, ενώ είναι επίσης Υπεύθυνος του εργαστηρίου Μηχανικής Κατεργασίας Ξύλου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Τεχνολογία Ξύλου και ειδικότερα στη Μηχανική Κατεργασία του Ξύλου, στην Τεχνολογία Παραγωγής Συγκολλημένων Προϊόντων Ξύλου, και στην Αντιπυρικότητα του Ξύλου και των Προϊόντων Ξύλου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Παπαδόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας. Έχει ΡhD στην Οικονομική των Επιχειρήσεων Ξύλου και στο Μάρκετινγκ Προϊόντων Ξύλου. Στα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται έρευνες αγοράς και μάρκετινγκ, οικονομικές αναλύσεις, συμπεριφορά καταναλωτών επίπλων, καινοτομία, επιχειρηματικότητα, κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευστάθιος Βελισσαρίου (Συγγραφέας)

Ο Δρ Ευστάθιος Βελισσαρίου είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Α.Π.Θ. και Διδάκτωρ Οικονομικών του Ludwig Maximilians University του Μονάχου. Από το 2000 διατελεί Σύμβουλος-Καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, και από το 2005 είναι Επίκουρος Καθηγητής και Προϊστάμενος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Φιτσιλής (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
364
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.697 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση