Πρέσπες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρέσπες

Λαϊκός πολιτισμός, αρχιτεκτονική, παράδοση και μελλοντικές προοπτικές: Προτάσεις ολιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής και εξέταση των προοπτικών ολοκληρωμένης ανάπτυξης στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της φέρουσας ικανότητας των παραγωγικ

Συλλογικό έργο

Κωνσταντίνος Ν. Παρθενόπουλος

Σοφία Παρθενοπούλου

Η παρούσα μελέτη φιλοδοξεί να προβεί σε μια ιστορική ανασκόπηση και εξέταση του λαϊκού ή χαμηλού πολιτισμού, της παράδοσης και της αρχιτεκτονικής των Πρεσπών (λαϊκής όπως προέκυψε από τους τοπικούς ή άλλους μαστόρους), να παρακολουθήσει την εξέλιξη των μορφών και του τοπίου από την αρχική μέχρι τις σύνθετες σημερινές όπως προέκυψαν ως εξέλιξη της ιστορίας. Η παρακολούθηση της εξέλιξης των μορφών και η παράθεση των στοιχείων θα μας οδηγήσει στην απόδειξη της πρότασης ότι η σημερινή λαϊκή αρχιτεκτονική της περιοχής των Πρεσπών κατάγεται από την αρχαιοελληνική και είναι ένας κλάδος εξέλιξης αυτής. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Ν. Παρθενόπουλος

Κωνσταντίνος Ν. Παρθενόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Παρθενόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Π.Σ. του ΑΠΘ (1971), Αρχαιολογία και Τέχνη στην Φ.Σ. του ΑΠΘ (1976), Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη σχολή ΝΟΕ του ΑΠΘ (1994). Συνέχισε τις σπουδές του στη Βρεταννία από όπου απέκτησε Μεταπτυχιακά Διπλώματα Πολεοδομίας - Χωροταξίας (1975), Διδασκαλίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (2000) και Masters (1976). Την διδακτορική του διατριβή την εκπόνησε στα Πανεπιστήμια Aston του Birmingham και Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (2001). Ασχολήθηκε με μελέτες, έρευνα επιστημονική, δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών και κειμένων, με την παραγωγή δημοσίων και ιδιωτικών έργων, με τη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, με σεμινάρια επιμορφωτικά και διδασκαλία. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της Διοίκησης με έμφαση στη Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση έργων. Έλαβε μέρος σε πολυάριθμα συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες, σεμινάρια, κλπ. και έχει διοικήσει μονάδες κάθε διοικητικής βαθμίδας. Έχει πλούσιο και ποικίλο συγγραφικό έργο. Σήμερα υπηρετεί ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Παρθενοπούλου

Σοφία Παρθενοπούλου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Παρθενοπούλου είναι κάτοχος Διπλώματος Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Π.Σ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2003) και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Διατμηματικού Προγράμματος της Πολ. Σχολής του ΑΠΘ "Προστασία του Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη" (2006). Ασχολείται με μελέτες και έρευνα σε θέματα Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, στρατηγικής προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Έχει συνεργαστεί με Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού και παρακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του ΕΑΠ "Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και κτιρίων". Έχει πάρει μέρος σε ημερίδες, συνέδρια και προγράμματα σε θέματα συναφή με τη χωροταξία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικολέτα Παρθενοπούλου

Νικολέτα Παρθενοπούλου (Συγγραφέας)

Η Νικολέτα Παρθενοπούλου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός της Π.Σ. του ΑΠΘ (2006). Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και του Ιδρύματος Ωνάση. Συνέχισε τις σπουδές της στη Διοίκηση και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) (2008). Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και συνεργάζεται με τεχνικά γραφεία. Ασχολείται με μελέτες και έρευνα στον τομέα του αστικού σχεδιασμού, προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και της Διοίκησης Έργων (Poject Management). Συνεργάζεται με φορείς της αυτοδιοίκησης και εξειδικεύεται στα θέματα της μηχανοργάνωσης της Διοίκησης και του οργανωσιακού σχεδιασμού. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια με αντικείμενο τον αστικό σχεδιασμό, τη διοίκηση - διαχείριση έργων και την διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
0.669 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση