Πάρε το μηδέν...
zoom in

Ενίσταμαι. σε βαθμό τσιρίδας. Σε μια χώρα που μας έχει ζαλίσει αναμασώντας διάφορα στομφώδη και ανιαρά περί "γενεών" (αυτή του 1-1-4, εκείνη του Πολυτεχνείου, η άλλη της Μεταπολίτευσης), με εμάς δεν έχει ασχοληθεί κανείς. Κι αυτό παρ΄ όλο που είτε πλησιάζουμε τα σαράντα ή τα έχουμε μόλις περάσει - δηλαδή έχουμε αρχίσει να έχουμε επιρροή στον τόπο, καλώς ή κακώς. Διάολε, δεν γίνεται: το να μιλήσει κανείς για εμάς δεν μπορεί να αποτελεί τόσο βαρετή διαδικασία. Έλεος!
Οπότε ας γίνει μια αρχή. Έστω και για πλάκα.

Σε οκτώ αλληλένδετα δοκίμια, γεμάτα αναμνήσεις και καυστικά (συχνά αφοριστικά) σχόλια, καταγράφονται παρατηρήσεις και βιώματα σε διαφορετικά θέματα που διαμόρφωσαν αυτή τη γενιά - λόγου χάρη, η παιδεία, τα παιχνίδια, η τεχνολογία, η μουσική και ο κινηματογράφος, τα μήντια και η διαφήμιση, το lifestyle, τα κοινωνικά ήθη και οι πολιτικές ιδέες.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με στοιχεία "καλτ", με ανατρεπτικό τόνο και ιλαρό στυλ.

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Τάκης Θεοδωρόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπουδασε στο Παρίσι συγκριτική λογοτεχνία, θεατρολογία και ανθρωπολογία του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Το 1985 εξέδωσε με τον Μάνο Χατζιδάκι το πολιτιστικό περιοδικό "Το Τέταρτο". Έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο και διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος στην εφημερίδα "Τα Νέα". Από τα μυθιστορήματά του, το "Αδιανόητο τοπίο" και η "Πτώση του Νάρκισσου" έχουν εκδοθεί ή είναι υπό έκδοση σε αρκετές ξένες γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, σερβικά, τουρκικά, βουλγάρικα). Από το 1996 εργάζεται στον εκδοτικό χώρο. Το μυθιστόρημά του "Η δύναμη του σκοτεινού θεού" τιμήθηκε το 1999 με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστας και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2004 η Γαλλική Ακαδημία του απένειμε ένα από τα μεγάλα της βραβεία, το "Αργυρό Μετάλλιο για την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας και της λογοτεχνίας". Μεταξύ Μαρτίου 2010 - Οκτωβρίου 2011 (οπότε παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους), διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.


Κωνσταντίνος Καμάρας

Κωνσταντίνος Καμάρας (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Καμάρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969, χρονιά που ο Παναθηναϊκός πήρε νταμπλ. Ζει 11 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα (βάδην allegro ma non troppo) από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σπούδασε οικονομικά, πολιτικές επιστήμες και φιλοσοφία και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα ΜΜΕ. ΄Εχει διατελέσει διευθυντής Ηλεκτρονικών Εκδόσεων του ΔΟΛ και αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Εφημερίδων με έδρα το Παρίσι. Σήμερα διευθύνει το δίκτυο Sport.gr (ΑΕΝΑΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΕ), είναι αντιπρόεδρος του IAB Europe (η πανευρωπαϊκή ένωση για τη διαδραστική επικοινωνία), μέλος Δ.Σ. της IFRA (διεθνής οργανισμός για την τεχνολογία στα ΜΜΕ) και σύμβουλος της ΔΕΕ. Παράλληλα είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα "Τα Νέα" και στο διεθνές περιοδικό για τον Τύπο, "Newspapers Techniques".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
244
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.384 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση