Λουκουμάδες με μέλι
zoom in

Αφήνοντας πίσω του την πρωτεύουσα και την αχόρταγη φίλη του, ο Μάνος θα βρεθεί στην επαρχία για να συναντήσει τη Φένια (παλιό του έρωτα) να δουλεύει σε γραφείο κηδειών, το θείο του να λιγουρεύεται απαγορευμένους λουκουμάδες και το αγαπημένο του γουρουνάκι, το Μαρικάκι, που γίνεται αναπάντεχος σύμμαχος στην αποκάλυψη μιας λυτρωτικής αλήθειας. Με φόντο ανθισμένες κερασιές και καταπράσινα χωράφια, εξελίσσεται μια σουρεαλιστική κωμωδία που ξεσκεπάζει μυστικά και ψέματα. Το βιβλίο, εκτός από το σενάριο, περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες από την ταινία και τα γυρίσματα, πρόλογο από τους σεναριογράφους καθώς και «καυτές» πληροφορίες για το πώς οι Λουκουμάδες από σενάριο έγιναν ταινία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημήτρης Αρβανίτης (Εικονογράφος)


Όλγα Μαλέα

Όλγα Μαλέα (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία (Ph.D.) στο πανεπιστήμιο Yale στις ΗΠΑ. Για δέκα χρόνια (1985-95) σκηνοθετούσε ντοκιμαντέρ για την ελληνική και την ιταλική τηλεόραση, καθώς και εκπαιδευτικά βίντεο για το "Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη" και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Το 1996 ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο. Έγραψε (σε συνεργασία) και σκηνοθέτησε τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους: τον "Οργασμό της αγελάδας" (1997), τη "Διακριτική γοητεία των αρσενικών" (1999), το "Ριζότο" (2000) και τους "Λουκουμάδες με μέλι" (2004). Και οι τρεις πρώτες έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τα 25.000 εισιτήρια, ενώ προβλήθηκαν και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Το "Λουκουμάδες με μέλι" προβλήθηκε στις αίθουσες στις αρχές του 2005, παράλληλα με την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου. Τα αμερικανικό περιοδικό "Variety" επέλεξε αρκετές φορές την Όλγα Μαλέα ως υποσχόμενη Ευρωπαία σκηνοθέτιδα: "Ten European Directors to Watch" (2000), "Critics΄ Choice: Europe Now" (2001), "Airlifting European Auteurs to Hollywood" (2003), "European Mavericks" (2003).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Αλεξόπουλος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1968. Σπούδασε ενδυματολογία και styling στη Θεσσαλονίκη. Από το 1993 είναι μόνιμος συνεργάτης της Όλγας Μαλέα. Έγραψαν μαζί τον "Οργασμό της αγελάδας" (1997), τη "Διακριτική γοητεία των αρσενικών" (1999) και τους "Λουκουμάδες με μέλι" (2004). Έγραψε την κωμική σειρά "Οίκος αντοχής", που το 2004 προβλήθηκε στην τηλεόραση του ALPHA.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
172
Διαστάσεις:
27x21
Βάρος:
0.2 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση