Πριν κοιμηθείς
zoom in

Η νεαρή Κάριν Μπλουμ διηγείται την προσωπική της ζωή, αλλά και τη μεγάλη, περιπετειώδη ζωή της οικογένειάς της, έτσι όπως κάποιος μας λέει μια ιστορία αργά τη νύχτα και στη συνέχεια τη βλέπουμε στον ύπνο μας. Και όπως στον κόσμο των ονείρων, έτσι και στον κόσμο της Κάριν η πραγματικότητα γλιστράει μέσα στη φαντασία, το όνειρο γίνεται κάποτε εφιάλτης, αλλά και το αντίστροφο. Με γρήγορο, νεανικό ρυθμό, η ηρωίδα περιγράφει, παραπλανεί, ειρωνεύεται και αποπλανεί.
Από τη Νέα Υόρκη του `30 μέχρι το Όσλο του `90, από γιαγιά σε μητέρα κι από μητέρα σε κόρη, με πραγματικές και φανταστικές διηγήσεις, κωμικοτραγικές καταστάσεις αλλά και στιγμές απόλυτης σοβαρότητας, το «Πριν κοιμηθείς» είναι ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης και ταυτόχρονα οικογενειακό πορτρέτο. Κατά βάθος όμως είναι ένα βιβλίο για τα πολλά πρόσωπα της αγάπης - για γάμους, προδοσίες, απιστίες και δεσμούς αίματος. Βιβλίο αυτογνωσίας, ευρηματικό, τρυφερό και σαρκαστικό - η συναρπαστική αφήγηση μιας νέας γυναίκας που μαθαίνει σιγά σιγά να βλέπει και να λέει την αλήθεια.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Linn Ullmann

Linn Ullmann (Συγγραφέας)

Η Linn Ullmann (Λιν Ούλμαν, Όσλο 1966) είναι κόρη της νορβηγίδας ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτριας Liv Ullmann και του Σουηδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Ingmar Bergman. Μεγάλωσε μεταξύ Νέας Υόρκης και Όσλο. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ήδη πριν κάνει το ντεμπούτο της ως συγγραφέας με το Πριν κοιμηθείς (Ωκεανίδα, 2000) –το μοναδικό βιβλίο της ως τώρα που έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά– ήταν γνωστή στην πατρίδα της ως κριτικός λογοτεχνίας. Έχει λάβει τα βραβεία Gold Pen (2007), Amalie Skram (2007) καθώς και το νορβηγικό βραβείο αναγνωστών το 2002. Το 2017 της απονεμήθηκε το βραβείο Dobloug για το σύνολο του έργου της, το οποίο έχει μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες. Ζει στο Όσλο με τον σύζυγό της, τον επίσης συγγραφέα Niels Fredrik Dahl, και τα δύο τους παιδιά.

Για να διαβάσετε περισσότερα: www.linnullmann.no


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεανώ Καλογιάννη (Μεταφραστής)


Δημήτρης Λαπακώστας (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
415
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.625 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση