Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδακτική προσέγγιση παιδιών και νέων με μέτριες και σοβαρές δυσκολίες μάθησης
Συγγραφέας:   Κώστας Γ. Χρηστάκης


No Cover
Ένα από τα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν τις επόμενες δεκαετίες, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, είναι η ισότιμη ένταξη και συμμετοχή των ατόμων με μέτριες και σοβαρές δυσκολίες μάθησης στην εργασία και την κοινωνία.

Η εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή. Η συστηματική εκπαίδευση, με κατάλληλα προγράμματα, μέσα, υλικά και στρατηγικές διδασκαλίας, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαμορφωθούν η υποδομή και οι προϋποθέσεις για την απασχόληση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών και των νέων με μέτριες και σοβαρές δυσκολίες μάθησης.

Από την αντίληψη αυτή είναι επηρεασμένο το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού, το οποίο επεξεργάζεται θέματα εκπαιδευτικής και κυρίως διδακτικής πρακτικής. Πιο συγκεκριμένα επιχειρεί, με βάση τη θεωρητική γνώση και την εμπειρία που υπάρχει σήμερα, να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να σχεδιάζουν αποτελεσματικές διδακτικές παρεμβάσεις. Ειδικότερα συζητιούνται θέματα τα οποία αφορούν:
α. Τις ιδιαιτερότητες των παιδιών και των νέων αυτών σε ό,τι αφορά τη μαθησιακή διαδικασία.
β. Τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται όταν εντάσσονται και φοιτούν στα γενικά σχολεία.
γ. Το αναλυτικό πρόγραμμα -γενικό και ετήσιο- που πρέπει να εφαρμόζεται.
δ. Τα μοντέλα και τις τεχνικές σχεδιασμού διδακτικών προγραμμάτων.
ε. Τις μεθόδους διδασκαλίας.
στ. Τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες η διδακτική παρέμβαση μπορεί να γίνει αποτελεσματική.


Σημείωση: Επανέκδοση: Ατραπός, 2002.

24χ17 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή), 370.152 3 (Μάθηση - Ψυχολογία), 370 (Εκπαίδευση. Παιδαγωγική)
ISBN: 978-960-9541-31-2
ISBN (10ψήφιο): 960-9541-31-3
Βάρος: 0.559 κιλά
Εκδότης: Διάδραση
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χρηστάκης, Κώστας Γ.
Μετά τις βασικές του σπουδές στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, συνέχισε τις σπουδές του με μετεκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από νωρίς έστρεψε το ενδιαφέρον και την προσοχή του στην εκπαίδευση των παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες (ειδική αγωγή). Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής ιεραρχίας, από το δημοτικό σχολείο μέχρι και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το 1992 εντάχτηκε στο προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπου τα δύο τελευταία χρόνια είχε την ευθύνη της ειδικής αγωγής. Έχει γράψει πολλές επιστημονικές μελέτες, ερευνητικές εργασίες και βιβλία και έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα σχετικά με την ειδικότητά του. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά, στο πρόγραμμα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής αναβάθμισης του προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία έχει οργανώσει ο ίδιος, το Υπουργείο Παιδείας, πανεπιστημιακοί και άλλοι φορείς. Σήμερα είναι συνταξιούχος με το βαθμό του Ειδικού Παρέδρου (ε.τ.) του Π.Ι. Διδάσκει στο Μ.Δ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με επιμορφωτικό και συγγραφικό έργο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.