Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου

Μυθιστόρημα

Ειρήνη Φραγκάκη

Κάποτε έβλεπα τη ζωή μου σαν να ήμουν κλεισμένη πίσω από σίδερα λες και δεν υπήρχε αέρας εκεί που με είχαν κλείσει. Aσφυκτιούσα αλλά δεν το καταλάβαινε κανείς.

Ποιος άλλωστε θα είχε την ``καλοσύνη`` να ενδιαφερθεί για μένα για το πως ένιωθα ή για το τι με απασχολούσε; Ποιος θα μπορούσε έστω και μια φορά στην ζωή μου να με ρωτήσει για το τι πραγματικά είχε ανάγκη η ψυχή μου; Απολύτως κανείς. Κανείς μέχρι που βρέθηκε στο δρόμο μου εκείνος! Εκείνος που όχι μόνο νοιάστηκε για μένα αλλά και ό,τι έκανε ήταν πραγματικά αληθινό και βγαλμένο μέσα από την καρδιά του.

Αυτόν τον άνδρα αγάπησα γιατί μου έμαθε τι θα πει ζωή και τι σημαίνει να αναπνέεις χωρίς να χρειάζεσαι μάσκα οξυγόνου όταν όλα γύρω σου γίνονται καταπιεστικά και μια θηλιά για να σε πνίξουν. Αυτόν που μου έδειξε τον τρόπο πώς να το κάνω χωρίς να έχω τύψεις ότι κλέβω... την ανάσα κάποιου άλλου...

Ειρήνη Φραγκάκη

Γιώργος Μωύσογλου

Γιώργος Μωύσογλου (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιώργος Μωύσογλου γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς καταγόμενους από την Μικρά Ασία. Σπούδασε οικονομικά και μάρκετινγκ στο BCA και στη συνέχεια στo Deree College στον τομέα Business Administration. Εργάσθηκε πολλά χρόνια στη διαφήμιση και κατόπιν στον ασφαλιστικό τομέα ως διευθυντικό στέλεχος. Συμμετείχε σε πολλά επιχειρησιακά συνέδρια και σεμινάρια πωλήσεων. Από το 1994 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος πωλήσεων εκδοτικών οίκων.

Ειρήνη Φραγκάκη

Ειρήνη Φραγκάκη (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Φραγκάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σητεία της Κρήτης το 1976. Τα τελευταία χρόνια, ζει στην Αθήνα μαζί με τον σύζυγό της και τα 5 παιδιά της. Από την γενιά της μητέρας της είναι απόγονος του μεγάλου κρητικού ραψωδού Βιτσέντζου Κορνάρου. Η συγγραφή πεζών διηγημάτων και ποιημάτων ξεκίνησε για εκείνη ως ένα χόμπι το οποίο ηρεμούσε το μυαλό της και την βοηθούσε να διαχειρίζεται τα συναισθήματα της. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, κρατάει στο χέρι της ένα μολύβι κι ένα χαρτί. Είτε είναι για γράψιμο είτε για ζωγραφική. Πλέον αυτά έχουν γίνει ένα με την ανάσα της! Δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της ότι θα καταπιέζει τις σκέψεις και τις εικόνες μέσα της. Η εξωτερίκευση των συναισθημάτων της κατ΄ αυτόν τον τρόπο είναι για εκείνη η απόλυτη Ελευθερία!!! Χωρίς να κατατάσσει τη γραφή της σε κάποιο συγκεκριμένο είδος και χωρίς να βάζει την ταμπέλα του συγγραφέα στην ίδια, ομολογεί ότι αυτό που κάνει είναι αυτό που αγαπά! Όπως κι αν λέγεται ο καθένας που γράφει, γραφιάς ή συγγραφέας, παραμυθάς ή στοχαστής, εκείνη θέλει να ελπίζει ότι η δικιά σας κριτική θα είναι αυτή που θα χαρακτηρίσει την δικιά της κατάθεση ψυχής! "Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου" είναι το πρώτο συγγραφικό της πόνημα, με θέμα το διαζύγιο και κυκλοφορεί από την Δυάς Εκδοτική (υποψήφιο για βραβείο στον διαγωνισμό του ΕΚΕΒΙ "Το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς 2011"). Οι στίχοι στο τραγούδι "Αλήθειες Ζωής" που γράφτηκε για το 2ο βιβίο της και τραγουδάει ο Χρήστος Ρενιέρης είναι η πρώτη της επαφή με το μουσικό χώρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
443
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.25 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Κατερίνα Παπαδάκη Ένα έξοχο βιβλίο με…

★ ★ ★ ★ ★

Κατερίνα Παπαδάκη Ένα έξοχο βιβλίο με συγκλονιστική γραφή που σε κάνει να χάνεσαι μέσα στις λέξεις. Ίσως ότι καλύτερο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 08/07/2011)

Κα Φραγκάκη διάβασα το βιβλίο σας,δώρο από μια…

★ ★ ★ ★ ★

Κα Φραγκάκη διάβασα το βιβλίο σας,δώρο από μια καλή φίλη κι αμέσως σας αναζήτησα.Ήθελα να γνωρίσω την γυναίκα που μ' έκανε να νιώσω όπως η ηρωίδα,που μ' έκανε να νιώσω δυνατή και να πάψω να φοβάμαι.Γι αυτό και μπήκα στην ιστοσελίδα σας.Πιστεψτε με,υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες εκεί έξω που δεν τολμούν να πάρουν τη ζωή στα χερια τους.Μια από αυτές κι εγώ.Νιώθω όμως ότι μπορώ να πιστέψω σ' εμένα κι αυτό χάρη σ' εσάς.Σας ευχαριστώ πολύ για όσα κάνατε χωρίς να το γνωρίζετε.Τα συγχαρητήριά μου με όλο το σεβασμό στη γυναίκα που σεβάστηκε τη γυναίκα άνθρωπο.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 09/07/2011)

Ένα έξοχο βιβλίο με συγκλονιστική γραφή που σε…

★ ★ ★ ★ ★

Ένα έξοχο βιβλίο με συγκλονιστική γραφή που σε κάνει να χάνεσαι μέσα στις λέξεις. Ίσως ότι καλύτερο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Κατερίνα Παπαδάκη

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 21/07/2011)

Αγάπησα αυτό το βιβλίο πάρα πολύ.Σίγουρα μιλάει…

★ ★ ★ ★

Αγάπησα αυτό το βιβλίο πάρα πολύ.Σίγουρα μιλάει μέσα μας.Ειρήνη έκανες καλή αρχή. Αλεξάνδρα Κουτσούκου

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 07/03/2012)

Μια κραυγή διατρέχει αυτό το πολύ πυκνό…

★ ★ ★ ★ ★

Μια κραυγή διατρέχει αυτό το πολύ πυκνό μυθιστόρημα, της 35χρονης συγγραφέας Ειρήνης Φραγκάκη. Μια κραυγή που ξεπηδά από την λυτρωτική αλήθεια που διαπνέει τους ήρωες και τα γεγονότα. Είναι ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα, το οποίο δεν υπακούει στους κανόνες της εύκολης λογοτεχνίας. Είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως και μας έρχεται με τα διαπιστευτήρια των καταξιωμένων συγγραφέων: Ευαγγελίας Ευσταθίου, Αναστασίας Καλιοντζή και της Θάλειας Κουνούνη. Οι βασικοί ήρωες ερωτεύονται, συγκρούονται ολέθρια μεταξύ τους, πονούν, αποκαλύπτουν τη βία που έκρυβαν μέσα τους, εκπροσωπούν το παράλογο, το απροσδόκητο, τη σκληρότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, μια απροσδιόριστη λογική, ίσως τη σκοτεινή πλευρά του πολιτισμού μας, τον θάνατο και τη ζωή. Μέσα από τους ήρωες, η συγγραφέας καταθέτει τους προβληματισμούς της για τη φρίκη στον χρόνο. Ερευνώντας τη βαρβαρότητα των σχέσεων, προσπαθεί να καταλάβει αν τα κοινωνικά ανακλαστικά μειώνονται με το πέρασμα των χρόνων ή αυξάνονται. Εξετάζει δηλαδή «την κλινική κατάσταση των σχέσεων», προσπαθεί να συλλάβει την έννοια με τρόπο πολύ ευρύτερο: την ψυχική υγεία της κοινωνίας. Και καταλήγει ότι αυτή χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, αιώνα τον αιώνα. «Η ένταση της σχέσης χρόνου έχει αυξηθεί», συμπεραίνει.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 14/04/2013)