19 νέα βήματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

19 νέα βήματα

Diavaseme.gr: Τα βραβευθέντα διηγήματα του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διηγήματος

Συλλογικό έργο

Ιωάννης Μίχος

Μαρία Μιχαλούδη

14.71€ -10% 13.24€

Κλείνοντας τον δεύτερο χρόνο ζωής του (Μάιος 2007 - Μάιος 2009) το diavasame.gr, ιστοσελίδα κριτικής παρουσίασης βιβλίου και άλλων σχετικών στο χώρο, ολοκληρώνει με αυτή την έκδοση τη δεύτερη προσπάθειά του να βοηθήσει τα πρώτα βήματα νέων συγγραφέων προς τη δημοσιότητα αλλά και να οδηγήσει τα πονήματά τους προς τη βιτρίνα των βιβλιοπωλείων. Όπως έγινε και το 2008 με τα δώδεκα έργα που είχαν ξεχωρίσει και δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο `Τα πρώτα δώδεκα βήματα`, έτσι και το 2009 κυκλοφορούν σε αυτή την έκδοση τα 19 καλύτερα διηγήματα του πανελλήνιου διαγωνισμού που προκηρύσσεται κάθε Σεπτέμβριο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Μίχος

Ιωάννης Μίχος (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Μίχος γεννήθηκε σ΄ ένα μικρό χωριό της Βόρειας Χαλκιδικής, στη Στρατονίκη, δίπλα στη γενέτειρα του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΒΣΘ. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της πληροφορικής και των βάσεων δεδομένων νομοθετικού υλικού. Με το διήγημα "30 μέρες" κάνει την πρώτη του λογοτεχνική εμφάνιση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Μιχαλούδη

Μαρία Μιχαλούδη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Μιχαλούδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε δημοσιογραφία και νομική και παρακολούθησε μαθήματα θεατρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μαθήματα θεατρικής αγωγής στο θέατρο "Πόρτα" και σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ. Έχει βραβευτεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό του ΥΠΠΟ, με το θεατρικό έργο για παιδιά "Τα νήματα της Ατενόιραμ", το 2008. Γράφει κριτική, άρθρα και συνεντεύξεις με πρόσωπα της τέχνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λένα Βλασταρά

Λένα Βλασταρά (Συγγραφέας)

Η Λένα Βλασταρά γεννήθηκε στην Αθήνα και από τότε ψάχνει να βρει τρόπους να φύγει από αυτή την πόλη. Ένας από αυτούς είναι τα διηγήματα και τα παραμύθια. Ο πρώτος της φίλος ήταν ένα βιβλίο. Είχε μάλιστα και ονοματεπώνυμο: Όλιβερ Τουίστ. Από τότε έκανε κι άλλους πολλούς φίλους-βιβλία µε αποτέλεσμα σήμερα να ζει και να εργάζεται ανάμεσά τους. Δεν ξέρει πώς ακριβώς ξεκίνησε να γράφει ιστορίες. Ίσως επειδή της είναι πολύ πιο εύκολο από το να μιλάει. Από το 2001 αρθρογραφεί σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα. Το 2009 πήρε το Α΄ Βραβείο Διηγήματος στον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος του diavasame.gr και το διήγημά της «Τα εισιτήρια» δημοσιεύτηκε στη συλλογή διηγημάτων «19 νέα βήματα». «Τα γενέθλια του δράκου Κυριάκου» είναι το πρώτο της εικονογραφημένο παραμύθι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Παυλόπουλος

Θανάσης Παυλόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Θανάσης Παυλόπουλος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1975 και έξι χρόνια αργότερα ήρθε στην Αθήνα, όπου ζει μόνιμα. Κατάγεται από την Καλαμάτα και από το Αυλωνάρι Ευβοίας, το οποίο αποτελεί τον αγαπημένο του τόπο απόδρασης. Δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού και της λογιστικής, μιλάει πολύ καλά αγγλικά και γερμανικά και αυτή την περίοδο μαθαίνει κινέζικα. Το διήγημα "Ανθρωπόμορφοι πίθηκοι και πιθηκόμορφοι άνθρωποι" είναι η πρώτη του λογοτεχνική εμφάνιση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διονύσης Μαρίνος

Διονύσης Μαρίνος (Συγγραφέας)

Ο Διονύσης Μαρίνος γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1971 στην Αθήνα, πόλη στην οποία συνεχίζει και διαμένει. Είναι παντρεμένος, έχει ένα παιδί και τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος. Εδώ και έξι χρόνια εργάζεται ως αρχισυντάκτης στην καθημερινή αθλητική εφημερίδα "Goalnews" και είναι παραγωγός του αθλητικού ραδιοφώνου "Sentra 103,3". Κατά περιόδους έχει εργαστεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά και γραφεία Τύπου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Τσώνος

Κώστας Τσώνος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Τσώνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του διαβάζει βιβλία και γράφει κείμενα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα εξ αποστάσεως στο Τμήμα Ψυχολογίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και σεμινάρια δημιουργικής γραφής, ενώ συμμετείχε σε πολλά θεατρικά εργαστήρια και λογοτεχνικές ομάδες. Έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενώ διηγήματα του έχουν περιληφθεί σε ομαδικές εκδόσεις. Το 2009, εκδίδει με άλλους πρωτοεμφανιζόμενους τη συλλογή "19 νέα βήματα" από τις Εκδόσεις Ελευθερουδάκης, ενώ την ίδια χρονιά διηγήματα του εμφανίζονται στο βιβλίο "Μενεξέδες: Η εφήμερη ομορφιά". Το "Σκοτεινή βροχή" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Σιμωτάς

Σπύρος Σιμωτάς (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θήβα, έζησε στο Παρίσι και στην Καλιφόρνια και πριν από λίγα χρόνια επέστρεψε στην Αθήνα. Εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης γράφοντας κείμενα. Με το διήγημα "Προηγούμενη ζωή" κάνει την πρώτη του λογοτεχνική εμφάνιση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρυσούλα Γεωργούλα

Χρυσούλα Γεωργούλα (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Πλατανούσα Ιωαννίνων. Φοίτησε στο εξατάξιο γυμνάσιο Φιλιππιάδος Πρεβέζης μέχρι την Πέμπτη τάξη και αποφοίτησε από το 2ο λύκειο Γκράβας. Το 1986 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και έκτοτε ασκεί το επάγγελμα της οδοντιάτρου στο Γαλάτσι Αττικής. Είναι απόφοιτος της ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ. Διακρίθηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης "Γιάννης Φάτσης" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το ποίημα της "Πέτρα". Το διήγημα "Χλόη στις ράγες" είναι η πρώτη της λογοτεχνική απόπειρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παυλίνα Χατζηγεωργίου

Παυλίνα Χατζηγεωργίου (Συγγραφέας)

Η Παυλίνα Χατζηγεωργίου γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα. Μεγάλωσε, όμως, στην Ερμούπολη της Σύρου. Είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας με κατεύθυνση στην (σύγχρονη) Ιστορία. Συμμετέχει στο ποιητικό εργαστήρι του Ιδρύματος Τάκη Σινόπουλου και είναι μέλος της συντακτικής (ποιητικής, αναγνωστικής, θεατρικής) ομάδας του έντυπου περιοδικού λογοτεχνικής μαγειρικής "Τεφλόν", καθώς και του ομώνυμου γαστρολογοτεχνικού ιστολογίου. "Η αναναβολή" είναι το πρώτο της διήγημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Αμανατίδου

Μαρία Αμανατίδου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1976, αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημοσιογράφος και μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ). Έχει βραβευτεί με χρυσό κηρύκειο στα ραδιοτηλεοπτικά βραβεία Β. Ελλάδος ως η καλύτερη εκφωνήτρια στο ραδιόφωνο. Σπουδάζει ευρωπαϊκό πολιτισμό και με το διήγημα "Από το πίσω κάθισμα" κάνει την πρώτη της λογοτεχνική εμφάνιση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Λάνο

Κατερίνα Λάνο (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Λάνο γεννήθηκε το 1989 και κατοικεί στη Νέα Ερυθραία. Σπουδάζει ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο και έχει πάρει μέρος σε άλλους δύο διαγωνισμούς στο παρελθόν, στους οποίους και αναδείχθηκε νικήτρια. "Η θλίψη" είναι το πρώτο της διήγημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ράνια Κανιούρα

Ράνια Κανιούρα (Συγγραφέας)

Η Ράνια Κανιούρα κατάγεται από την Καρδίτσα. Έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στη σύγχρονη λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο East Anglia στην Αγγλία. Ποιήματά της έχουν δημοσιεύσει τα λογοτεχνικά περιοδικά "Πάροδος", "Πανδώρα" και "Παρέμβαση". Από το 2006 εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών στη δημόσια μέση εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Π. Βαρελλάς

Ιωάννης Π. Βαρελλάς (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Βαρελλάς γεννήθηκε το 1971 στο χωριό Χρύσαφα Λακωνίας. Φοίτησε σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σπάρτη. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής του ως βοηθός μικροβιολόγου στην Αθήνα και έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα στην Αμερική, επέστρεψε στη Σπάρτη και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα έως το 1998, όπου και διορίστηκε ως ελεγκτής εσόδων - εξόδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα έχει δραστηριοποιηθεί από δεκαετίες στον τομέα της οργανωμένης βιολογικής γεωργίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Από το 2006 διατηρεί εβδομαδιαία στήλη στην εφημερίδα "Παρατηρητής της Λακωνίας". Με το διήγημα "Οι μέρες είναι πονηρές" κάνει την πρώτη του λογοτεχνική εμφάνιση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γ. Κωνσταντινίδης

Γ. Κωνσταντινίδης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1975 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στη Θεσσαλονίκη, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, όπου στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στη συγκοινωνιολογία. Ζει μόνιμα και εργάζεται ως μηχανικός στην Κοζάνη. Ασχολείται με τη μουσική και το 2005 ολοκλήρωσε ένα CD ηλεκτρονικής μουσικής, του οποίου τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, την ηχογράφηση και την παραγωγή επιμελήθηκε με έναν συνδημιουργό. Σχετικά με τη συγγραφή, το "Κολίμπρι", που γράφτηκε τον Μάιο του 2008, είναι το δεύτερο διήγημά του, καθώς έχει προηγηθεί το 2001 το "Περί μετριότητας". Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε διαγωνισμό διηγήματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Yoram Kaniouk (Συγγραφέας)

Ο Γιοράμ Κανιούκ γεννήθηκε το 1930 στο Τελ Αβίβ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης αραβο-ισραηλινής σύρραξης, ο Κανιούκ πληγώνεται βαριά και αυτή η εμπειρία τού δίνει την έμπνευση για τα πρώτα του μυθιστορήματα. Παρακολουεί μαθήματα τέχνης και εγκαθίσταται στη Ν. Υόρκη όπου γνωρίστηκε μεταξύ άλλων με τον Μάρλον Μπράντο. Σήμερα ζει στο Τελ Αβίβ. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες αλλά κυρίως στα γαλλικά. Πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο Μπιαλίκ για το σύνολο του έργου του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
168
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.245 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Εξαιρετικό βιβλίο! Μπράβο! Μου αρέσει…

★ ★ ★ ★ ★

Εξαιρετικό βιβλίο! Μπράβο! Μου αρέσει πολύ! Νομίζω ότι έχω εθιστεί!

mrpc
(Αναρτήθηκε στις 18/11/2009)