Υπηρέτης δύο αφεντάδων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Μια ιστορία με ψεύτες και ψέματα

Carlo Goldoni

«Μέχρι και την αγαπημένη μου Βενετία άφησα και ήρθα που; Στα Παρίσια! Ας είναι, ας είναι! Εγώ τη Βενετία την έχω μέσα στην καρδιά μου. . . Που είχε θέατρα εκατό και παλκοσένικα αμέτρητα!» Ο Τρουφαλντίνο μπερδεύοντας γράμματα, χρήματα, μπαούλα, απλωμένα ρούχα, πιατέλες με φαγητά και λαχταριστά γλυκά, κατάφερε να γίνει υπηρέτης δύο αφεντάδων αλλά και να κλέψει την καρδιά της αγαπημένης του. Πως; Λέγοντας μερικά ψεματάκια που και που, μόνον όταν το απαιτούσε η δουλειά του! Εξηγημένα πράματα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Αγγελίδου

Μαρία Αγγελίδου (Διασκευαστής)

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο βιβλιοπωλείο "Χνάρι", επί της οδού Κιάφας, για να αφοσιωθεί, στη συνέχεια, στη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004.


Wladimir Dowgialo (Εικονογράφος)

Ο Βλαντιμίρ Ντογκιάλο γεννήθηκε το 1970 στο Ομσκ της Δυτικής Σιβηρίας. Το 1985 αποφοίτησε από το Κρατικό Σχολείο Μουσικής και Τεχνών, ενώ το 1993 από την Ακαδημία Τεχνών της Λευκορωσίας. Το 2003 πήρε το πτυχίο του στην "Τελειοποίηση Τεχνικής στην Εικονογράφηση" και το 2004 διακρίθηκε με το 2ο βραβείο στην Κρατική Έκθεση "Ο ταξιδιώτης". Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής. Μένει στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Carlo Goldoni

Carlo Goldoni (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Βενετία το 1707 και πέθανε στο Παρίσι το 1793. Ονομαστός Ιταλός κωμωδιογράφος. Είναι ο ανανεωτής της Ιταλικής κωμωδίας. Κατόρθωσε να παραμερίσει τη χονδροειδή και χυδαία φάρσα και στη θέση της να θεμελιώσει την κωμωδία των χαρακτήρων, η οποία ουσιαστικά αποτελεί μια επιστροφή στην κωμωδία του Μένανδρου. Η φήμη του πολύ γρήγορα πέρασε τα όρια της πατρίδας του και τα έργα του πάιχτηκαν και στο Παρίσι ακόμα. Το 1932 κυκλοφόρησαν τα "Άπαντά" του στην Ιταλία σε 37 τόμους: Πολλά από τα έργα του μεταφράστηκαν και στα ελληνικά, όπως "Η αρετή της Πάμελας" (1971), και "Η στοχαστική χήρα" (1971). Μεγαλύτερη όμως υπήρξε η διάδοση των κωμωδιών του Γκολντόνι μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Σ΄ αυτό συνέβαλε η πρωτοβουλία του ηγεμόνα της Βλαχίας Ι. Καρατζά, ο οποίος μεταξύ 1834-1838 εξέδωσε σε δύο τόμους τις εκλεκτότερες κωμωδίες του Ιταλού κωμωδιογράφου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
68
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.553 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση