Ψυχολογία των ομάδων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ψυχολογία των ομάδων

Κλινική ψυχοδυναμική προσέγγιση

Κλήμης Ναυρίδης

24.50€ -33% 16.42€
Εύληπτο όσο και γλαφυρό, το βιβλίο αυτό αποτελεί καρπό της μακρόχρονης εμπειρίας του Κλήμη Ναυρίδη στην ομαδική θεραπεία, με ποικίλους πληθυσμούς. Ο συγγραφέας θέτει ως αφετηρία τη θεωρία της διαπροσωπικής επικοινωνίας και παρουσιάζει τις σημαντικότερες σύγχρονες ψυχοδυναμικές και κυρίως ψυχαναλυτικές θεωρίες, βάζοντας σε διάλογο τη βρετανική σχολή της ομαδικής ανάλυσης με τη γαλλική σχολή της ψυχανάλυσης των ομάδων. Ο θεωρητικός λόγος διανθίζεται μ΄ ένα πλούσιο κλινικό υλικό από συνεδρίες, κάτι που προδίδει στο κείμενο ιδιαίτερη αμεσότητα. Η "Ψυχολογία των ομάδων" δεν είναι μόνο ένα εγχειρίδιο που απευθύνεται σε φοιτητές ή σε εκπαιδευόμενους ομαδικούς θεραπευτές. Ούτε είναι μόνο ένα εισαγωγικό βιβλίο, γραμμένο για ένα ευρύτερο επιστημονικό κοινό. Περιλαμβάνει ορισμένα κεφάλαια, όπως εκείνα για τα ομαδικά όνειρα, για τη διαμεσολάβηση και τη μεταβατικότητα, που μπαίνουν στην καρδιά των πιο κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα τη διεθνή κοινότητα των ειδικών αυτού του κλάδου.

Μπετίνα Ντάβου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Μπετίνα Ντάβου διδάσκει ψυχολογία στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε εφαρμοσμένη ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Bishop΄s του Καναδά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαιδευτική και στη γνωστική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει επίσης ψυχοδυναμική κλινική εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική παιδαγωγική από το Ίδρυμα Caspari του Λονδίνου. Μεταξύ των κύριων ερευνητικών της ενδιαφερόντων είναι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ νοητικών και συναισθηματικών λειτουργιών, καθώς και οι επιδράσεις των ασυνείδητων διεργασιών στην ανθρώπινη συμπεριφορά και επικοινωνία.

Παναγιώτα Βορριά (Υπεύθυνος Σειράς)


Ζαΐρα Παπαληγούρα (Υπεύθυνος Σειράς)


Κλήμης Ναυρίδης

Κλήμης Ναυρίδης (Συγγραφέας)

Ο Κλήμης Ναυρίδης είναι καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης ψυχοθεραπευτής και ομαδικός αναλυτής, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας καια της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
341
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.747 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση