Τρεις φορές κι έναν καιρό σ΄ έναν πλανήτη μακρινό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τρεις φορές κι έναν καιρό σ΄ έναν πλανήτη μακρινό

Σύγχρονο παραμύθι

Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου

Μακριά, πολύ μακριά στο διάστημα, λένε πως υπάρχει ένας μικρός πλανήτης που μοιάζει εκπληκτικά με τη Γη. Είναι πολύ μικρός, χίλιες φορές πιο μικρός κι απ΄ το φεγγάρι. Έχει ωστόσο, θάλασσα και στεριά, βουνά και κάμπους, ποτάμια και λίμνες, λουλούδια και δέντρα, ζώα, ψάρια και πουλιά, και -το πιο σπουδαίο- ανθρώπους! Ανθρώπους μεγάλους και παιδιά, ίδιους σαν της Γης. Επειδή είναι τόσο μικρός, δε χωρά επάνω του παρά μια μονάχα μικρούλα χώρα. Κι η χώρα αυτή έχει μόνο μια μεγάλη πόλη, δύο τρεις μικρότερες και μερικά χωριά.
Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου

Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε στην Aθήνα. Έχει τιμηθεί με επτά βραβεία σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, με τον έπαινο Pier Paolo Vergerio του Πανεπιστημίου της Padova και με το βραβείο Oυράνη για την παιδική λογοτεχνία από την Aκαδημία Aθηνών. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιαπωνικά, έχουν μεταδοθεί από την EPT και το PIK κι έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και ξένα αναγνωστικά. Έχει αντιπροσωπεύσει την Eλλάδα σε οκτώ διεθνή συνέδρια παιδικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό και έχει δώσει πλήθος διαλέξεις και ομιλίες για την παιδική λογοτεχνία σε όλη την Eλλάδα. Eίναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Mελέτης και Έρευνας της Παιδικής Λογοτεχνίας "Oι διαδρομές" και μέλος της Eθνικής Eταιρίας Eλλήνων Λογοτεχνών, του Kύκλου του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου (Γενική Γραμματέας 1984-1990) και άλλων λογοτεχνικών σωματείων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέτρος Ζαμπέλης (Εικονογράφος)


Άννα Μενδρινού

Άννα Μενδρινού (Εικονογράφος)

Η Άννα Μενδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών χαρακτική, με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο, και τέχνη του βιβλίου, με δασκάλους τον Κώστα Γραμματόπουλο και το Γιάννη Παπαδάκη. Αποφοίτησε το 1968 από το εργαστήρι Χαρακτικής με ένα βραβείο και δύο επαίνους και το 1969 από το εργαστήρι Τέχνης του βιβλίου, στο οποίο φοίτησε με υποτροφία. Από το 1969 ασχολείται συστηματικά με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει γύρω στα 150 βιβλία και έχει τιμηθεί με 4 πανελλήνια βραβεία για την εικονογράφηση (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου)· επίσης συγκαταλέγεται στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της IBBY (International Board on Books for Young People). Το 1987 ήταν υποψήφια για το διεθνές Βραβείο Άντερσεν στην εικονογράφηση. Από το 1980, παράλληλα με τη χαρακτική και το βιβλίο, εργάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου ασχολείται με τη ζωγραφική αναπαράσταση του περιβάλλοντος και με το έντυπο υλικό του μουσείου.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
58
Διαστάσεις:
25χ17
Βάρος:
0.325 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση