Η δυσλειτουργία της πραγματικότητας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δυσλειτουργία της πραγματικότητας

Η τριλογία της Αυγής της νύχτας

Peter F. Hamilton

Το έτος 2600 μ.Χ. το ανθρώπινο γένος αρχίζει επιτέλους να απλώνει τα φτερά του. Εκατοντάδες αποικισμένοι πλανήτες, διάσπαρτοι σ’ ολόκληρο το γαλαξία, φιλοξενούν μυριάδες ευημερούσες και πολυποίκιλες κουλτούρες. Η γενετική μηχανική έχει ωθήσει την εξέλιξη πολύ πιο πέρα από τα σύνορα της φύσης, κατανικώντας ασθένειες και παράγοντας εκπληκτικά διαστημικά πλάσματα. Πελώριοι στόλοι από έλλογα εμπορικά αστρόπλοια ακμάζουν στον πλούτο, που δημιουργεί η βιομηχανοποίηση ολόκληρων αστρικών συστημάτων. Και σ’ όλο το κατοικημένο διάστημα, το Συνομοσπονδιακό Ναυτικό διαφυλάσσει την ειρήνη. Μια πραγματική χρυσή εποχή επιτέλους ξημερώνει μπροστά μας.
Ώσπου γίνεται ένα καταστροφικό λάθος. Σ’ έναν πρωτόγονο πλανήτη-αποικία, η τυχαία συνάντηση ενός εγκληματία φυγά με μια παντελώς εξωγήινη οντότητα ζωντανεύει τους πιο αρχέγονους φόβους μας. Μια εξαφανισμένη φυλή, που κατοικούσε στο γαλαξία πριν αμέτρητες εποχές, το είχε αποκαλέσει "Η δυσλειτουργία της πραγματικότητας". Είναι ο εφιάλτης, που καραδοκούσε στο πλάι μας από τις απαρχές της Ιστορίας.
Από το 1996, όταν πρωτοεκδόθηκε, "Η δυσλειτουργία της πραγματικότητας" θεωρείται, και όχι άδικα, το καλύτερο δείγμα Όπερας του Διαστήματος που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα, αποτελώντας σταθμό στην πορεία της Επιστημονικής Φαντασίας. Θεαματικό και μεγαλοπρεπές, λογίζεται ως το λογοτεχνικό αντίστοιχο του "Πολέμου των άστρων".

Χριστόδουλος Λιθαρής

Χριστόδουλος Λιθαρής (Μεταφραστής)

Ο Χριστόδουλος Λιθαρής γεννήθηκε το 1966. Υπήρξε υπεύθυνος του περιοδικού Ε.Φ. Απαγορευμένος Πλανήτης (στη β΄ περίοδό του) και τώρα είναι αρχισυντάκτης των Φανταστικών Χρονικών της ΑΛΕΦ. Έχει μεταφράσει Φίλιπ Κ. Ντικ, Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν, Ρόμπερτ Τζόρνταν, Γκρεγκ Ήγκαν.


Peter F. Hamilton

Peter F. Hamilton (Συγγραφέας)

Ο Πήτερ Φ. Χάμιλτον γεννήθηκε το 1960 στο Ρούτλαντ της Μεγάλης Βρετανίας. Άρχισε να γράφει το 1987 και πούλησε το πρώτο του διήγημα στο περιοδικό Fear το 1988. Έχει επίσης δημοσιεύσει διηγήματα στο περιοδικό Interzone, τις ανθολογίες "New worlds" και "In dreams", και αλλού. Το πρώτο μυθιστόρημά του τιτλοφορείτο "Mindstar Rising" (1993) και είχε δομή αστυνομικού έργου με ήρωα τον Γκρέγκορ Μάντελ, όπως και άλλα που ακολούθησαν. Τα "The reality dysfunction" (1996), "The neutronium alchemist" (1997), και "The naked god" (1999) απαρτίζουν και ολοκληρώνουν τη σειρά "The night΄s dawn trilogy", συμπληρωματικά της οποίας είναι η συλλογή "A second chance at Eden" και ο οδηγός "The confederation handbook" με στοιχεία και πληροφορίες. Το πιο πρόσφατο έργο του είναι το μυθιστόρημα "Pandora΄s star" του 2003, πρώτο μιας τριλογίας. Έχει κι αυτό αρκετές σελίδες. Ο Χάμιλτον μαζί με τον Κεν ΜακΛάουντ, τον Τσάρλι Στρος, τον Άλασταιρ Ρέυνολντς, τον Πωλ Κορνέλ και άλλους, αποτελούν τις νέες φωνές της ανανεωμένης βρετανικής Ε.Φ., μια ομάδα ανθρώπων που γράφουν χυμώδη, ζωντανά, έξυπνα έργα στην αιχμή της σύγχρονης Ε.Φ. Το "The reality dysfunction" ("Η δυσλειτουργία της πραγματικότητας") είναι από τα απολαυστικότερα δείγματα αυτού του νέου ρεύματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
580
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.837 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση