Αγάπη
zoom in
15.98€ -21% 12.62€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602087077

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

[...] Η Έμιλυ Ντίκινσον μεγάλωσε ζώντας πολύ κοντά στη φύση και ο επηρεασμός της από αυτή φαίνεται πολύ καθαρά στο έργο της, όπου το πλησίασμά της στη φύση συνδέθηκε με το μυστήριο της Δημιουργίας. Κέντρο της ποιήσεώς της είναι, εκτός από τη φύση, η αγάπη, ο έρωτας, η ζωή, ο θάνατος και τα έπειτα από αυτόν και χαρακτηριστικά της είναι τα νεωτεριστικά γνωρίσματα της γραφής της, τα οποία προτρέξανε του καιρού της, η ελλειπτική φράση, η συντομία των στίχων, το ξάφνιασμα από την εκλογή των λέξεων, ο συγκερασμός του συγκεκριμένου με το αφηρημένο, η λακωνικότητα του στοχασμού, ο οποίος αγγίζει τα όρια του αποφθέγματος, ο ελεύθερος στίχος, -πρώτη η Έμιλυ Ντίκινσνον τον χρησιμοποίησε- η μεταφορά και το χωρίς σημεία στίξεως ποίημα. Στην ποίησή της υπάρχει μεγάλη έκταση θεμάτων και μία προσωδιακή ποικιλία. Συχνά υπάρχει και η χρήση της παύλας, σαν μουσικό τέχνασμα. [...]

(από το σημείωμα του βιβλίου)

Emily Dickinson

Emily Dickinson (Συγγραφέας)

Η Emily Dickinson γενήθηκε το 1830 στο Amherst της Μασσαχουσέτης. Εκτός από λίγες, σύντομες παραμονές στην Βοστώνη, στην Ουάσινγκτον, όταν ο πατέρας της ήταν στο Κογκρέσσο, και στην Φιλαδέλφεια, όπου το 1854 γνώρισε τον πάστορα Charles Wadsworth, τον "ανέφικτο" έρωτα που αναστάτωσε τη ζωή της, δεν άφησε ποτέ το πατρικό της σπίτι, βυθισμένη μέσα στον κόσμο της ποίησής της. Πεθαίνοντας το 1886 άφησε πίσω της ένα μοναδικό ποιητικό έργο, από το οποίο, όσο ζούσε, ένα μικρό μόνο κομμάτι ήταν γνωστό στο στενό της κύκλο. Η πρώτη σειρά των ποιημάτων της εκδόθηκε το 1890.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Δασκαλοπούλου (Μεταφραστής)

Η Άννα Δασκαλοπούλου γεννήθηκε στον Πειραιά. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε πτυχίο αγγλικών σπουδών και πτυχίο βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών. Ξέρει γαλλικά και πιάνο. Εργάστηκε σε σχολεία της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Θανάσης Καραμήτας

Θανάσης Καραμήτας (Ζωγράφος)

Γεννήθηκε στο Δομοκό Φθιώτιδας το 1949. Παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές έκανε και ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές και εικονογράφησε αρκετά βιβλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.).

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
86
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.206 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση