Τα αστέρια της Βερενίκης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα αστέρια της Βερενίκης

Ιστορικό μυθιστόρημα

Denis Guedj

Αλεξάνδρεια, εποχή των Πτολεμαίων, 3ος αιώνας π.Χ. Μια Αίγυπτος, ισχυρή, κυρίαρχη, κοιτίδα του πολιτισμού. Μια βασίλισσα που θυσιάζει τις χρυσές πλεξούδες της στη θεά Ίσιδα προκειμένου να γυρίσει ο άντρας της ζωντανός από την εκστρατεία. Ένας μονάρχης, στο απόγειο της δύναμής του, που αναζητά τη γνώση στα βιβλία. Κι ένας μαθηματικός, πανεπιστήμονας και παιδαγωγός, που αναρωτιέται πόσο μεγάλη είναι η Γη. Με φόντο τις συνωμοσίες και τους έρωτες της αυλής των Πτολεμαίων και με αφορμή την ιστορία της πρώτης μέτρησης της Γης από τον Ερατοσθένη, ο Ντενί Γκετζ μας δίνει ένα μυθιστόρημα που καθρεφτίζει την αστείρευτη ανάγκη του ανθρώπου για γνώση.
Τεύκρος Μιχαηλίδης

Τεύκρος Μιχαηλίδης (Μεταφραστής)

Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI). Από το 1981, διδάσκει Μαθηματικά στο Κολέγιο Αθηνών. Έχει γράψει εκπαιδευτικά βιβλία μαθηματικών και πληροφορικής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τη διδακτική των Μαθηματικών, την εισαγωγή των υπολογιστών στην εκπαίδευση, την ιστορία των Θετικών Επιστημών καθώς και εκλαϊκευτικά κείμενα σχετικά με τα Μαθηματικά. Έχει μεταφράσει από τα Γαλλικά και τα Αγγλικά ένδεκα βιβλία σχετικά με τα Μαθηματικά, τις Θετικές Επιστήμες και την ιστορία τους.

Denis Guedj

Denis Guedj (Συγγραφέας)

Ο Denis Guedj είναι μαθηματικός. Διδάσκει μαθηματικά και ιστορία της επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Paris VIII του Παρισιού. Έχει δημοσιεύσει τα δοκίμια: "Revolution des savants", Gallimard, 1988, "L΄ Empire des nombres", Gallimard/Decouvertes, 1996, "La gratuite ne vaut plus rien", Seuil, 1997 ("Το δωρεάν δεν αξίζει πλέον τίποτα", ελλ. εκδ. Κέδρος, 2007), "Le metre du monde", Seuil, 2000 ("Το μέτρο του κόσμου", ελλ. εκδ. Π. Τραυλός, 2002), καθώς και τα μυθιστορήματα: "La Meridienne", Robert Laffont, 1997 ("Επιχείρηση Μεσημβρία", ελλ. εκδ. Π. Τραυλός, 2002 -"αληθινή" μυθοπλασία, βασισμένη δηλ. στην επιστημονική και ιστορική αλήθεια), "Le theoreme du perroquet", Seuil, 1998 ("Το θεώρημα του παπαγάλου", ελλ. εκδ. Πόλις, 1999 -μεταφρασμένο σε 18 γλώσσες, ένα "κλασικό" μυθιστόρημα για τις σχέσεις μυθιστορήματος και μαθηματικών), "Genis ou le Bambou parapluie", Seuil, 1999, "La Bela: autobiographie d΄une caravelle ", Seuil, 2001 (ελλ. εκδ. Π. Τραυλός, 2003), "Les cheveux de Berenice", Seuil, 2002 ("Τα αστέρια της Βερενίκης", ελλ. εκδ. Ψυχογιός, 2005), "Zero: ou les cinq vies d΄ Aemer", Robert Laffont, 2005 ("Μηδέν", ελλ. εκδ. Ψυχογιός, 2006, σχετικά με την ιστορία της ανακάλυψης της έννοιας του μηδενός), "Villa des hommes", Robert Laffont, 2007 ("Η Έπαυλη των Ανδρών", ελλ. εκδ. Ψυχογιός, 2008). Έχει γράψει, επίσης, δύο θεατρικά έργα και ένα σενάριο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
473
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.727 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση