Τρεις ποιητές, επτά ιταλικά ποιήματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τρεις ποιητές, επτά ιταλικά ποιήματα

Συλλογικό έργο

Gabriele D΄ Annunzio

Giosue Carducci

Χρόνια περίμεναν να βγουν στο φως οι τρεις αγαπημένοι ποιητές. Χρόνια κρατούσαν και στους δυο μας συντροφιά ποιήματα δικά τους από τα πιο αγαπημένα. [...] Δεν είναι εύκολη υπόθεση η μετάφραση, η οποιαδήποτε μετάφραση. Κι όσο για την ποιητική, αυτή κι αν είναι δύσκολη. Φαντάζει ακατόρθωτη, ανέφικτη... Μαγεία η ποίηση. Κι άμα χαθεί η μαγεία που κρύβεται στα σχήματα, στις λέξεις τις ποιητικές, στα ηχοχρώματα που εναλλάσονται στο λόγο του ποιητή, έτσι που είναι υφαμένη μ΄ όνειρο και φαντασία η ποίηση, θα διαλυθεί. Ήτανε κάτι όμορφο πολύ και χάθηκε. Γιατί κι αυτή, σαν όλα τα όμορφα, δεν την μπορεί την κακοποίηση... [...] (από τον πρόλογο της μεταφράστριας)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Gabriele D΄ Annunzio

Gabriele D΄ Annunzio (Συγγραφέας)

Gabriele D΄ Annuzio (1863-1938). Ιταλός ποιητής, μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος, θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Η δράση του ως μάχιμου ιπτάμενου χειριστή κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της όρασης από το ένα μάτι αλλά και την ανάδειξή του ως εθνικού ήρωα της χώρας του. Ηδονοθήρας και διάσημος μπον βιβέρ, υπήρξε μυθοποιημένη αλλά και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα εξαιτίας των εθνικιστικών του τάσεων και της εμπλοκής του με την πολιτική και τον φασισμό. Θεωρήθηκε ο κορυφαίος λογοτέχνης της Ιταλίας στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Το μυθιστόρημά του "Η ηδονή" έχει κριθεί ως το αριστούργημά του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Giosue Carducci

Giosue Carducci (Συγγραφέας)

Giosue Carducci (1835-1907)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Giovanni Pascoli

Giovanni Pascoli (Συγγραφέας)

Ο Τζιοβάνι Αγκοστίνο Πλάτσιντο Πάσκολι ήταν σπουδαίος Ιταλός ποιητής και μεταφραστής Ελλήνων και Λατίνων ποιητών. Γεννήθηκε το 1855 στο Σαν Μάουρο. Το 1871 μετακόμισε στο Ρίμινι με τα έξι αδέλφια του. Ασπάσθηκε αναρχο-σοσιαλιστικές ιδέες και στα φοιτητικά του χρόνια διώχτηκε και φυλακίστηκε για την πολιτική δράση του. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Αποφοίτησε το 1882 και δίδαξε σε σχολεία. Η δολοφονία του πατέρα του όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών και ο πρόωρος θάνατος της μητέρας του, της αδελφής και δύο αδελφών του, επηρέασαν το έργο του, με πρωταρχικό θέμα ένα κλειστό μικρόκοσμο, προστατευμένο από τυχόν εξωτερική απειλή. Έργα του: "Τραγούδια του Καστελβέκιο", "Ιταλικά ποιήματα", κ.ά. Πέθανε το 1912 σε ηλίκα 56 ετών από καρκίνο στο συκώτι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάσος Σουρβίνος (Μεταφραστής)


Εσπέρια Σουρβίνου (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
91
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.225 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση