Η εσωτερική σχολή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η εσωτερική σχολή

Εσωτερικές Σούφικες διδασκαλίες: Ερμηνείες των Γκάθας, Γκαθέκας, Γκίθας, Σανγκάθας και Σανγκίθας του Χαζράτ Ιναγιάτ Χαν

Hidayat Inayat Khan

(. . .) Στο παρελθόν, η πρόσβαση σ` αυτές τις διδασκαλίες ήταν προσεκτικά περιορισμένη στους μυημένους των Σούφικων εσωτερικών σχολών, παρ` όλο που το βιβλίο που είναι γνωστό ως `Οι Γκάθας`, εκδόθηκε πραγματικά την τελευταία δεκαετία. Μέσα σ` αυτό το πνεύμα, ο συγγραφέας των Σούφικων Διδασκαλιών, Χαϊνταγιάτ Ιναγιάτ Χαν, γιος του Χαζράτ Ιναγιάτ Χαν και τωρινός αρχηγός του Διεθνούς Σούφικου Κινήματος, έχει πάρει με το δικό του ιδιαίτερα συμπυκνωμένο τρόπο, τις ουσιώδεις διδασκαλίες όλων αυτών των τόμων, και έχει δημιουργήσει αυτό το βιβλίο, την Εσωτερική Σχολή, που περιέχει περιλήψεις των Γκαθέκας, των Γκάθας, των Γκίθας, των Σανγκάθας και των Σουγκίθας του Χαζράτ Ιναγιάτ Χαν. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κίμων Θεοδωρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Κίμων Θεοδωρόπουλος είναι καθηγητής στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Παράλληλα ασχολείται με μεταφράσεις βιβλίων πνευματικού περιεχομένου, και κυρίως έργων του Σβέντενμποργκ και Σούφι ποιητών.

Hidayat Inayat Khan

Hidayat Inayat Khan (Συγγραφέας)

Συγγραφέας αρκετών σημαντικών βιβλίων πάνω στον Σουφισμό που συμπεριλαμβάνουν Σούφικες Διδασκαλίες: "Διαλέξεις από την Λίμνη Ο΄ Χάρα"· "Η Εσωτερική Σχολή"· και "Στοχασμοί πάνω στην τέχνη της προσωπικότητας", τον πρώτο τόμο της τρέχουσας σειράς, ο Χαϊνταγιάτ Ιναγιάτ Χαν είναι συνθέτης και πνευματικός ηγέτης του Διεθνούς Σούφικου Κινήματος, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του, τον μυστικιστή μουσικό της Ινδίας Ιναγιάτ Χαν. Οι συμφωνικές συνθέσεις του Χαϊνταγιάτ Ιναγιάτ Χαν, προσφέρουν ένα ενδιαφέρον μίγμα της αρχαίας ανατολικής με την σύγχρονη Δυτική μουσική παράδοση και έχουν εκτελεστεί και ηχογραφηθεί από τις καλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης. Ζει στην Ολλανδία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
122
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.285 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση