Μικρό νησί
zoom in

1948, σε μια Αγγλία με χαίνουσες ακόμα τις πληγές της από τον πόλεμο. Στο Λονδίνο, στο σπίτι της οδού Νέβερν 21, η Κουίνι Μπλάι νοικιάζει κάποια δωμάτια σε μετανάστες που ήρθαν πρόσφατα από την Τζαμάικα. Νιώθει ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Ο άντρας της ο Μπερνάρντ, που τον παντρεύτηκε για να γλιτώσει από την άχαρη ζωή της φάρμας όπου μεγάλωσε, πολέμησε με τη RAF στην Ινδία, αλλά όταν τελείωσε ο πόλεμος δε γύρισε πίσω. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η Κουίνι; (...) Οι γείτονες της Κουίνι δεν εγκρίνουν τους ενοικιαστές που διαλέγει, ούτε ο σύζυγός της όταν επιστρέφει. Μπορεί η Αγγλία να ανασυγκροτείται μετά από έναν πόλεμο, αλλά στην οδό Νέβερν 21 ο πόλεμος μόλις έχει αρχίσει.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Καίτη Οικονόμου

Καίτη Οικονόμου (Μεταφραστής)

Η Καίτη Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα ως μεταφράστρια δεκάδων βιβλίων για ενηλίκους και παιδιά, μεταξύ των οποίων και της παγκοσμίως αγαπημένης σειράς με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Έχει γράψει οχτώ μυθιστορήματα. Το τελευταίο, "Η καρδία θυμάται" το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία "Μεγάλες Συγκινήσεις".

Andrea Levy

Andrea Levy (Συγγραφέας)

H Άντρεα Λίβυ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1956 από Τζαμαϊκανούς γονείς. Τα τρία πρώτα μυθιστορήματά της εξερευνούσαν -από διαφορετικές σκοπιές- τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα παιδιά των Τζαμαϊκανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Αγγλία. "Το μικρό νησί", το τέταρτο έργο της (2004), διαδραματίζεται στο 1948 και μέσα από τις ιστορίες Άγγλων και Τζαμαϊκανών ηρώων ερευνά το σημείο εκείνο του παρελθόντος της Αγγλίας κατά το οποίο αρχίζει η σταδιακή αλλαγή της χώρας. Για το βιβλίο αυτό έλαβε τα βραβεία Orange Prize for Fiction, Orange Best of the Best, Whitbread Novel Award, Whitbread Book of the Year και Commonwealth Writers΄ Prize, ενώ έχει διασκευαστεί σε δραματική σειρά του BBC. Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή για τα βραβεία Saga και Orange. Εκτός από μυθιστορήματα έγραψε και διηγήματα που διαβάστηκαν στο ραδιόφωνο και ανθολογήθηκαν. Τιμήθηκε με το Arts Council Writers Award και το Orange Prize του 2004. Ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο. Έφυγε από τη ζωή στις 14 Φεβρουαρίου 2019, σε ηλικία 62 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
568
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.68 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση