Μπαλκόνι στη Μεσόγειο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μπαλκόνι στη Μεσόγειο

Νουβέλες

Nedim Gursel

Η ζωή που βρίσκεται εξορισμένη μακριά από την αγαπημένη πατρίδα και το διαρκές πάθος για τις γυναίκες είναι οι δύο κρίκοι που συνδέουν μεταξύ τους τους ήρωες αυτών των ιστοριών. Από την Πόλη ως την Αθήνα, τη Βενετία και τη Νάπολη, η Μεσόγειος καθρεφτίζεται στις ιστορίες αυτού του τόμου μέσα από τα μάτια ηδυπαθών γυναικών και παθιασμένων ερώτων. Το μπλε των γυναικείων ματιών αντανακλά διαρκώς το γαλάζιο της θάλασσας και η ευτυχία που, σε λίγο παλαιότερους καιρούς, ταυτιζόταν με τα πολιτικά οράματα, τώρα μετριέται με την τρυφερή αγκαλιά μιας γυναίκας, τη ένταση του πόθου, την ηδονή της σωματικής επαφής, την απελπισία του χωρισμού, την ελπίδα ενός έρωτα που γεννιέται. Ο γνωστός Τούρκος συγγραφέας Νεντίμ Γκιουρσέλ παρασύρει τον αναγνώστη σ` ένα ατμοσφαιρικό οδοιπορικό που τον κυρίαρχο ρόλο παίζει η ανατολική νωχέλεια, το μεσογειακό ταμπεραμέντο και η ελληνοπρεπέστατη ερωτική ηδονή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άρης Μαραγκόπουλος

Άρης Μαραγκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άρης Μαραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I (Σορβόννη), στο Παρίσι. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, κειμενογράφος, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής και εκδότης. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας και κριτικής και ισάριθμες μεταφράσεις (από τα γαλλικά και τα αγγλικά). Γράφει κριτική βιβλίου και ιδεών στoν Tύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων "Τόπος", όπου διευθύνει το τμήμα λογοτεχνίας. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το έργο του Τζέιμς Τζόις για το οποίο έχει εκδώσει τρεις μελέτες, η πιο γνωστή από αυτές, το "Ulyssess: Οδηγός ανάγνωσης", έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις (1995, 2001, 2010). Τον Απρίλιο 2018 εκδόθηκε η κριτική / μεταφραστική ανάγνωση του συγγραφέα στο μεταθανάτιο έργο του Τζόις "Τζάκομο Τζόις". Τα τελευταία του μυθιστορήματα συγκροτούν την πολιτική / ιστορική "Τριλογία της συντροφικής ζωής": Η Μανία με την Άνοιξη (Τόπος 2009), "Το Χαστουκόδεντρο" (Τόπος 2012) και το "Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού" (Τόπος 2016). Εκτενέστερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.arisgrandmangr.com


Εύη Βαγγελάτου (Μεταφραστής)


Nedim Gursel

Nedim Gursel (Συγγραφέας)

Ο Νεντίμ Γκιουρσέλ γεννήθηκε το 1951 στην Τουρκία. Τα πρώτα διηγήματά του άρχισαν να δημοσιεύονται σε τουρκικά λογοτεχνικά περιοδικά ήδη από το 1969. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Μακρύ καλοκαίρι στην Ισταμπούλ (1974), κέρδισε το 1976 τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην πατρίδα του. Εκτός από μυθιστορήματα και διηγήματα, έχει δημοσιεύσει, επίσης, κριτικά δοκίμια - συνολικά είκοσι έξι βιβλία. Ζει μόνιμα στο Παρίσι, όπου πήγε το 1971 για να συνεχίσει τις σπουδές του. Διδάσκει τουρκική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και εργάζεται ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (C.N.R.S.) της Γαλλίας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε δέκα ξένες γλώσσες. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ειρήνης Αμπντί Ιπεκτσί (1986), καθώς και με το Βραβείο Ελευθερίας του Γαλλικού Pen Club (1987). To 1990 του απονεμήθηκε, από το Radio France Internationale, το Διεθνές Βραβείο Καλύτερου Διηγήματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
215
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.267 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση