Ρουθ
zoom in
29.56€

Ένα μεγάλο έργο μιας μεγάλης συγγραφέως... Μια ιστορία που συγκίνησε όσο λίγες, και είναι και σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Η νεαρή Ρουθ, ορφανή και αβοήθητη, καθίσταται θύμα αποπλάνησης από έναν ευγενή. Εγκαταλελειμμένη με ένα παιδί από τον παράνομο εκείνο δεσμό, προσπαθεί να βρει το δρόμο της και να ζήσει μέσα στα πολύ αυστηρά ήθη της βικτοριανής κοινωνίας. Θα αποστρέψουν όλοι το πρόσωπό τους; Όλοι θα την καταδικάσουν; Το μυθιστόρημα είναι μια εκπληκτική περιπέτεια και συνάμα μια περιπέτεια του πνεύματος. Περιπέτειες είχε και η συγγραφέας του, καθώς η οργάνωση ενός μυθιστορήματος γύρω από ένα τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα και η παρουσίαση της κεντρικής ηρωίδας ως σκεπτόμενης και θετικής προσωπικότητας, όχι μόνο ως αντικειμένου του οίκτου και της φιλανθρωπίας, προκάλεσε αρχικά σκάνδαλο. Ο συνδυασμός μιας ουσιαστικής πνευματικής στάσης με μια ρηξικέλευθη κοινωνική τοποθέτηση γέννησε ένα μείγμα εκρηκτικό. Το κείμενο αναστάτωσε την κοινωνία της εποχής του, ενώ η γραφή του δημιουργεί και σήμερα αίσθηση... Η μετάφραση είναι φιλοτεχνημένη από τη φιλόλογο και λογοτέχνη Δώρα Καραφύλλη. Η έκδοση είναι εξοπλισμένη με πρωτότυπη εικονογράφηση σε κάρβουνο καθώς και με εκτενές επίμετρο που συνιστά ουσιαστική μελέτη για την κλασική βικτοριανή συγγραφέα, την εποχή της και το έργο της.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Elizabeth Gaskell

Elizabeth Gaskell (Συγγραφέας)

Η κυρία Γκάσκελ (Elizabeth Gaskell), πατρικό Stevenson) γεννήθηκε το 1810 στο Τσέλσι του Λονδίνου. Το 1832 παντρεύτηκε τον William Gaskell, ιερέα, ο οποίος ήταν επίσης λογοτέχνης. Το 1848 εξέδωσε ανώνυμα το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Mary Barton. Άλλα έργα της είναι το "Cranford" (1853) και το "North and South" (1854). Έγινε κυρίως γνωστή για τις ιστορίες φαντασμάτων που έγραφε όταν ο φίλος της Κάρολος Ντίκενς τις δημοσίευσε στο περιοδικό του "Household Words". Πέθανε το 1865 στο Χόλιμπουρν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ναταλία Αφεντουλίδου (Εικονογράφος)


Μυρτώ Σταμιλιώτη (Επιμέλεια)


Δώρα Καραφύλλη

Δώρα Καραφύλλη (Μεταφραστής)

Η Δώρα Καραφύλλη γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία και Θεατρολογία. Ασχολείται με μεταφράσεις. Ζει με την οικογένειά της στην Κάλυμνο και εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
684
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
1.071 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση