Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και οι τρεις ντετέκτιβ στο μυστήριο του πράσινου φαντάσματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και οι τρεις ντετέκτιβ στο μυστήριο του πράσινου φαντάσματος

Robert Arthur

Άραγε πόσα χρόνια είχε να πατήσει ανθρώπου πόδι σ` εκείνο το εγκαταλειμμένο σπίτι; Γιατί είχαν όλοι τους το πιεστικό συναίσθημα ότι κάτι φοβερό επρόκειτο να συμβεί; Ποιο μήνυμα ήθελε να τους μεταδώσει το φάντασμα του ανθρώπου που είχε πεθάνει σ` εκείνο το ίδιο μέρος πενήντα χρόνια πριν; Οι Τρεις Ντετέκτιβ αναλαμβάνουν και πάλι να βρουν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βούλα Μάστορη

Βούλα Μάστορη (Μεταφραστής)

Η Βούλα Μάστορη (1945-2016) γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας το 1975, με το βιβλίο "Με λένε Αλέξη". Τα έργα της διακρίνονται από ρεαλιστικό στοιχείο και φεμινιστική διάθεση. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το βιβλίο "Ένα γεμάτο μέλια χεράκι" (1978, 14 εκδόσεις), με θέμα την καταγραφή των σχέσεων μέσα σε μια οικογένεια, θέμα που παρέμεινε κυρίαρχο στα έργα της μαζί με εκείνο της ανίχνευσης της γυναικείας ταυτότητας. Οι δυο αυτοί άξονες βρήκαν την πληρότητά τους στην τετραλογία "Τ’ αυγουστιάτικο φεγγάρι" (1982), "Στο γυμνάσιο" (1991), "Ένα-Ένα-Τέσσερα" (1993) και "Κάτω απ’ την καρδιά της" (1995). Έγραψε συνολικά περίπου 50 βιβλία για παιδιά και εφήβους και τρία για ενήλικες ("Το παραμύθι των ψυχών", 2003· "Γυναίκα μπονσάι", 2012· "Στη χώρα των θαυμάτων", 2016). Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας το 2005 και με αναγραφή του ονόματός της στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY. Το 2008 υπήρξε υποψήφια για το διεθνές Βραβείο Άντερσεν. Αποσπάσματα βιβλίων της διδάσκονται στα αναγνωστικά και ανθολόγια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πέθανε στην Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου 2016, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Robert Arthur

Robert Arthur (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Τζέϊ Άρθουρ Τζούνιορ (1909-1969) ήταν συγγραφέας μυθιστορημάτων, ο οποίος έγινε γνωστός για τα έργα μυστηρίου που έγραψε για το ραδιόφωνο αλλά και για τη σειρά μυστηρίου για εφήβους "Οι τρειες ντεντέκτιβ". Τιμήθηκε δύο φορές με το Βραβείο Έντγκαρ για καλύτερο ραδιοφωνικό δραματικό έργο. Επίσης έγραψε σενάρια για τηλεοπτικές σειρές. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και στη συνέχεια δούλεψε ως επιμελητής πριν επιστρέψει στο πανεπιστήμιο για να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές δημοσιογραφίας. Εργάστηκε σε διάφορα περιοδικά στη Νέα Υόρκη, μέχρι που μετακόμισε στο Χόλιγουντ το 1969, όπου άρχισε να γράφει και να επιμελείται σενάρια τηλεοπτικών σειρών. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν πέντε βιβλία της θρυλικής σειράς Οι τρειες ντεντέκτιβ: "Ο πύργος της φρίκης", "Ο τραυτλός παπαγάλος", "Η μούμια που ψιθύριζε", "Το νησί των σκελετών" και "Ο χαμένος θησαυρός".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.287 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση