Ζωγραφισμένος Αύγουστος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ζωγραφισμένος Αύγουστος

Διηγήματα

Ακακία Κορδόση

5.90€ -10% 5.31€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604222049

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Άγκυρα

Και σ` αυτό το βιβλίο της, η Ακακία Κορδόση, η συγγραφέας των χαμηλών «μουσικών» τόνων, με μια τέχνη «σοφή» -όπως έχει χαρακτηρίσει την τέχνη της η Γαλλική Ακαδημία που της απένειμε, το 1991, το Μέγα Βραβείο της Πεζογραφίας- φωτίζει ανθρώπους συνηθισμένους, καθημερινούς -για τους πολλούς- ασήμαντους και μας δείχνει, ή μας αφήνει να υποπτευθούμε, τον μέσα τους πολυσήμαντο και βαθύ κόσμο. Ένας ξεχασμένος ζωγράφος, μια ταλαιπωρημένη απ` τη ζωή γυναίκα που ζητάει κάποιον να μαρτυρήσει για τα βάσανά της, ένας φτωχός θεληματατζής που, χωρίς να το ξέρει έχει εφαρμόσει αναγκαστικά, στη ζωή του το επικούρειο «Λάθε βιώσας», άνθρωποι που διαχειρίζονται, ο καθένας όπως μπορεί, τον προσωπικό τους πόνο, ενώ ο έρωτας εδώ, εκεί ανοίγει αστραφτερά περάσματα προς τον ουρανό και το παρελθόν δεν πετιέται στ` άχρηστα, αλλά στο νερό, ακριβό απόσταγμα να το βρούνε οι άλλοι.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Γκίκα

Ελένη Γκίκα (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στο "Αντί", στις "Εικόνες", στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής" από το 1983, έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν τριάντα τρία βιβλία της. Δεκαπέντε μυθιστορήματα, έντεκα ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές με διηγήματα, ένας τόμος με συνεντεύξεις και τέσσερα παραμύθια. Το βιβλίο της "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας" (εκδόσεις Καλέντη) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών το 2012. Άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά ["Περίπλους", "Διαβάζω", "Νέα Ευθύνη", "diastixo", "diavasame", "Literature" κ.ά.] Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού Fractal.

Ακακία Κορδόση

Ακακία Κορδόση (Συγγραφέας)

Η Ακακία Κορδόση γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Σπούδασε κλασική γαλλική φιλολογία στην Ελλάδα και μοντέρνα φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Ντιζόν, στη Γαλλία. Υπηρέτησε στη Γαλλική Πρεσβεία και στη μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: "Ο εμπρησμός", "Τα νοερά καλοκαίρια", "Σαν μουσική τη νύχτα", "Το διπλό ταξίδι"· τις συλλογές διηγημάτων "Ποιος αν φώναζα", "Γκρίζες μέρες", "Δεκατρείς φωνές της σιωπής" (που κυκλοφόρησε και στη Γαλλία και έλαβε το Μέγα Βραβείο Γραμμάτων, το 1991, της Γαλλικής Ακαδημίας), "Οι γερανοί", "Τα χαμένα βήματα του αυτοκράτορα", "Ο μυστικός κόσμος του καθηγητή Αναγνώστου", τη συλλογή δοκιμίων "Αναλογίες" και "Το Μεσολόγγι της ομορφιάς και του πνεύματος"· τις μελέτες "Μιλήστε Μεσολογγίτικα" (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) και "Ο ζωγράφος Τάσος Μαντάς", "Γνωρίστε το Μεσολόγγι", και "Οκτώ γράμματα του Φώτη Κόντογλου στον Δημήτρη Κασόλα", καθώς και το θεατρικό σχεδίασμα "Ένας άνθρωπος που λεγόταν Μπάιρον" (που παίχτηκε με τη συμπλήρωση 150 χρόνων απ΄ τον θάνατο του ποιητή). Για το έργο της και την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό, έχει αναγορευθεί ομόφωνα Επίτιμος Διδάκτωρ της Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει βραβευτεί επίσης απ΄ την Ακαδημία Αθηνών για γλωσσική μελέτη της. Προσφάτως τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.284 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση