Ασημένια κλωστή
zoom in

Βαρκελόνη, 1935. Ταραχές και γενικευμένες απεργίες. Πύρινα άρθρα στην επαναστατική La Batalla. Μια `συντροφική` μπουρδελότσαρκα στη Ράμπλα με χρήματα από το ταμείο του Εργατικού Αγροτικού Συνασπισμού. Λαχταριστή παέλια για δύο πετσέτες στις λαϊκές πανσιόν. Στον κινηματογράφο Σαβόι, η Γκρέτα Γκάρμπο συναρπάζει ως Μάτα Χάρι. Ελεύθερος έρωτας και συναδέλφωση των λαών. Ένας διαγωνισμός στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό θα σταθεί η αφορμή μιας δυνατής φιλίας ανάμεσα σε τρεις δεκαοχτάχρονους.(. . .) Πενήντα χρόνια μετά, η υπόσχεση που είχαν δώσει να συναντηθούν ξανά γρατσουνάει τη μνήμη τους όπως ένας παλιός δίσκος σ` ένα σκουριασμένο γραμμόφωνο. Μόνο που αυτός ο δίσκος είναι η ιστορία της ζωής τους. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασιλική Κνήτου

Βασιλική Κνήτου (Ερμηνευτής)

Η Βασιλική Κνήτου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα αλλά εδώ και πολλά χρόνια ζει στα Χανιά. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού Αρχαιολογικού Αθηνών, ενώ έχει φοιτήσει στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας και στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Σήμερα σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει κάνει πολλές λογοτεχνικές μεταφράσεις. Το "Να φεύγει η σκόνη κι ο καιρός" αποτέλεσε το πρώτο της μυθιστόρημα.


Lluis - Anton Baulenas

Lluis - Anton Baulenas (Συγγραφέας)

Ο Λουίς - Αντόν Μπαουλένας (Βαρκελόνη, 1958) ασχολείται κυρίως με τη μυθιστοριογραφία και το θέατρο, ενώ επίσης συνεργάζεται και με τον Τύπο της Βαρκελόνης. Μεταξύ άλλων βιβλίων, έχει εκδώσει τόμους διηγημάτων, όπως το Qui al cel escup...(1987) ή το Calida nit (1990, βραβείο Ντοκουμέντα) · μυθιστορήματα όπως τα: Sus scrofa (Porcs) (1988), Neguit (1989, βραβείο Λα Πίγα) ή Rampoines 451 (1990) · και θεατρικά έργα όπως τα : No hi ha illes meravelloses (1991), Melosa Fel ή El pont de Brooklyn (1993 και 1995, βραβείο Θιουτάτ ντε Αλκόι). Επίσης, είναι συγγραφέας ενός εγχειριδίου της καταλανικής γλώσσας και διάφορων σχολίων πάνω σε έργα της κλασικής καταλανικής λογοτεχνίας. Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα του Ευγένιου Ο΄ Νιλ, του Ζαν Κοκτό, του Μπορίς Βιαν, του Ευγένιου Λαμπίς και του Αλμπέρ Καμί μεταξύ άλλων. Με τη μετάφραση του Donar al Cesar, της Μαργκαρίτ Γιουρσενάρ, κέρδισε το βραβείο μετάφρασης Χοσέπ Μ. ντε Σαγάρα 1989. Η Ασημένια Κλωστή κέρδισε το βραβείο μυθιστορήματος Καρλεμάνι 1998 και το βραβείο "Κρίτικα" Σέρα ντ΄ Ορ 1998. Το μυθιστόρημα Η ευτυχία (2001) κέρδισε το βραβείο Προυντένθι Μπερτράνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
339
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.512 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση