Στρατός και διπλωματία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στρατός και διπλωματία

Η τουρκική εξωτερική πολιτική από την έναρξη του ψυχρού πολέμου

Philip Robins

(. . .) Ποιοι αποφασίζουν τελικά στην Τουρκία, [. . .] και τι επιδιώκουν; Ποιες πιθανότητες έχουν οι πολιτικοί να επιτύχουν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ποια περιθώρια δράσης τους αφήνουν οι στρατιωτικοί; Και, πάνω απ` όλα, πόσο διατεθειμένη είναι η γειτονική χώρα να ξεφύγει από το οθωμανικό παρελθόν της και να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος; Σ` αυτά και σε πολλά άλλα κρίσιμα ερωτήματα για τη σημερινή Τουρκία και τις προοπτικές της, επιδιώκει ν` απαντήσει με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυσή του ο Φιλιπ Ρομπινς.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1963 στην εφημερίδα "Βήμα", όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με το δικαστικό ρεπορτάζ. Το 1973 μετακινήθηκε στα "Νέα", όπου έμεινε ως τα τέλη του 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και υπεύθυνος για ένα διάστημα των ΄Μικροπολιτικών΄. Το 1979 ήταν ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που εξέδωσαν τη σατιρική εφημερίδα "Το Ποντίκι", από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 1987. Από τον Σεπτέμβριο του 1987 εργαζόταν στην εφημερίδα "΄Εθνος" όπου για είκοσι χρόνια υπήρξε ο βασικός αρθρογράφος της, διατηρώντας παράλληλα και την προσωπική στήλη "Έτσι τα βλέπω". Είχε μεταφράσει πάνω από 150 βιβλία, μεγάλων συγγραφέων από Πούσκιν, Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρκ Τουέιν, Φόκνερ, Έρμαν Έσσε και Νόρμαν Μέιλερ έως Κόναν Ντόιλ, Κάρολ Τζόις Όουτς, Ρουθ Ρέντερ. Ντ. Π. Τζέιμς, Μάικλ Μουρ, Μπανάνα Γιοσιμότο.

Philip Robins (Συγγραφέας)

Ο Φίλιπ Ρόμπινς εργάζεται ως επιμελητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με ειδικότητα την πολιτική ανάλυση θεμάτων της Μέσης Ανατολής. Διετέλεσε υπεύθυνος του προγράμματος Μέσης Ανατολής του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και για ένα διάστημα υπήρξε ανταποκριτής του BBC και της εφημερίδας Guardian, στην Ιορδανία. Είναι συγγραφέας των έργων "Η Τουρκία και η Μέση Ανατολή" και "Στρατός και διπλωματία".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
446
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.898 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση