Τα οράματα μιας μοναχής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα οράματα μιας μοναχής

Οι ιστορίες του Κλάρκενγουελ

Peter Ackroyd

1399: H τελευταία χρονιά του 14ου αιώνα. Πλάι στον ποταμό Φλιτ στο Kλάρκενγουελ του Λονδίνου, οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι, απογοητευμένοι από την Eκκλησία. Στο θρόνο βρίσκεται ο πιο παράξενος και ενδιαφέρων βασιλιάς στην ιστορία της Aγγλίας, ο Pιχάρδος B΄. H τελευταία περίοδος της βασιλείας του όμως είναι ιδιαίτερα ταραγμένη εξαιτίας παράξενων προφητειών και θεϊκών σημαδιών. Oι δρόμοι του Λονδίνου κατακλύζονται από φήμες και παντού κυκλοφορούν αιρετικοί, κατάσκοποι και δολοφόνοι. Στο κέντρο όλης αυτής της αναταραχής μια μοναχή που προφητεύει το μέλλον -ή μήπως παραληρεί;-, μια θρησκευτική σέκτα που θέλει να επισπεύσει την Hμέρα της Kρίσεως και διάφοροι λαϊκοί και αριστοκράτες Λονδρέζοι που εκούσια ή ακούσια παίρνουν μέρος σε ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας.

Κατερίνα Χαλμούκου (Μεταφραστής)


Νίκος Α. Μπακουνάκης

Νίκος Α. Μπακουνάκης (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Μπακουνάκης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956. Είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Ecole des Haures Etudes του Παρισιού και διδάκτορας ιστορίας και πολιτισμών της ίδιας σχολής. Διευθύνει το ένθετο "Βιβλία" της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής". Έχει γράψει βιβλία για την ιστορία του ελληνικού χώρου στο 19ο και τον 20ο αιώνα, ενώ διετέλεσε συνεργάτης του τομέα εκδόσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έχει διδάξει ιστορία της όπερας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σήμερα διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Peter Ackroyd

Peter Ackroyd (Συγγραφέας)

Ο Πήτερ Ακρόυντ γεννήθηκε το 1949 στο Λονδίνο. Έχει γράψει βραβευμένες βιογραφίες κορυφαίων ποιητών και πεζογράφων, όπως του Σαίξπηρ, του Έζρα Πάουντ, του Τ.Σ. Έλιοτ, του Τσαρλς Ντίκενς και του Τζέφρυ Τσόσερ, καθώς και μελέτες που αφορούν το έργο και τη δράση σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως του Τόμας Μορ, του Ουίλλιαμ Τέρνερ και του Ισαάκ Νεύτωνα. Εκτός από σπουδαίος βιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών. Έχει διακριθεί με τον τιμητικό τίτλο CBE από τη βρετανική κυβέρνηση για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην αγγλόφωνη λογοτεχνία. Έχει επίσης συγγράψει μια συναρπαστική "βιογραφία" του Λονδίνου και μια μελέτη για τον Τάμεση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
326
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.486 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση