Πομπηία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πομπηία

Ιστορικό μυθιστόρημα

Robert Harris

Πομπηία, 79 π.Χ. Λίγες μέρες πριν από τη μεγαλύτερη έκρηξη ηφαιστείου στην Ιστορία, τίποτα δεν προμηνύει την καταστροφή. Μόνο ένας άνθρωπος ανησυχεί, ο μηχανικός Μάρκος Ατίλιος, υπεύθυνος του υδραγωγείου στον κόλπο της Νεάπολης.
Καθώς οι ώρες περνούν, οι αναθυμιάσεις θείου γίνονται όλο και πιο έντονες και η γη τρέμει. Ο Ατίλιος κατευθύνεται προς το Βεζούβιο αναζητώντας την αιτία των προβλημάτων στην υδροδότηση. Η Κορελία Αμπλιάτα αψηφά τον πατέρα της και ακολουθεί τον Ατίλιο στις πλαγιές του όρους που βρυχάται. Ο Πλίνιος, ο περίφημος συγγραφέας, μελετά τα σημάδια της φύσης και συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν δυνάμεις που ακόμη και η πιο ισχυρή αυτοκρατορία του κόσμου δεν μπορεί να ελέγξει.
24 Αυγούστου, ώρα 12:30 το μεσημέρι. Η καταστροφή αρχίζει... ή μήπως η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά;
Ο Ρόμπερτ Χάρις αναπλάθει με αριστουργηματικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες μιας μυθικής πόλης, που χάθηκε για πάντα μέσα στη λάβα και στις στάχτες.

Φανή Πανταζή

Φανή Πανταζή (Μεταφραστής)

Η Φανή Πανταζή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες και ασχολήθηκε πέντε χρόνια με τη διαφήμιση ως κειμενογράφος. Κύρια απασχόλησή της είναι η λογοτεχνική μετάφραση και η συγγραφή. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Robert Harris

Robert Harris (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Χάρις γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και εργάστηκε για έξι χρόνια ως ρεπόρτερ για το Panorama και το Newsnight του BBC, προτού προσληφθεί ως πολιτικός συντάκτης στον Observer, το 1987. Σήμερα κρατά τακτική στήλη στους Sunday Times. Έχει ήδη γράψει πέντε βιβλία μεταξύ των οποίων το "Γκότσα!" (1983), το "Πωλείται Χίτλερ: Η ιστορία των ημερολογίων του" (1986), το οποίο διασκευάστηκε για την τηλεόραση και το μπεστ σέλερ "Καλός και πιστός υπηρέτης: Η μη εγκεκριμένη βιογραφία του Μπέρναρντ Ίνγκμαν" (1990). Το πρώτο του μυθιστόρημα, το "Fatherland", μεταφράστηκε σε 25 γλώσσες και ήταν για μήνες το Νο1 στους καταλόγους μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο. Το μυθιστόρημά του "Κωδικός: Αίνιγμα", αγοράστηκε έναντι αστρονομικού ποσού από την αμερικανική εταιρεία Παραμάουντ και γυρίζεται ταινία με πρωταγωνιστές τους Ντάγκρεϊ Σκοτ και Κέιτ Γουίνσλετ. Η σκηνοθεσία είναι του Μάικλ Άπτεντ, σκηνοθέτη της τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ. Ο Ρόμπερτ Χάρις ζει στο Μπέρκσιρ με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
432
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.642 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση