Και οι κακοί έχουν ψυχή
zoom in
7.70€ -26% 5.70€
Για να διαβάσει κάποιος το βιβλίο προαπαιτούνται τα παρακάτω: 1. Να έχει διαβάσει (παλιά ή πρόσφατα) τα παραμύθια της Κοκκινοσκουφίτσας, της Χιονάτης, της Σταχτοπούτας, της Πεντάμορφης και του Τέρατος, των Τριών Γουρουνιών, των Εφτά Κατσικακιών κτλ. 2. Να μην του έχει απαγορεύσει ο γιατρός τα γέλια... 3. Να έχει φαντασία αεροπλάνο, χιούμορ βαπορίσιο και μυαλό αερόστατο (ανοιχτό όμως). Χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά υλικά των παλιών καλών παραμυθιών, η Σοφία Παράσχου πλάθει μια σύγχρονη σάτιρα σε δική της χιουμοριστική συνταγή.
Δέσποινα Καραπάνου

Δέσποινα Καραπάνου (Εικονογράφος)

Η Δέσποινα Καραπάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Έκανε σχέδιο και ζωγραφική στο εργαστήριο του Γιώργου Πανουτσόπουλου και σπούδασε animation στο Surrey Institute of Art & Design στην Αγγλία. Από το 1998 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου

Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κάρπαθο. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δούλεψε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές. Πήρε δίπλωμα στην ειδίκευση "Διδακτική Γλώσσας-Λογοτεχνία" και ακολούθως εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην παιδική λογοτεχνία. Από το 2003 μέχρι το 2013 εργάστηκε ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων στον Πειραιά. Επίσης δίδαξε Παιδική Λογοτεχνία στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εκδώσει 30 λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, νέους και ενήλικους και ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που έγραψε (2006) τα Νέα Ανθολόγια Λογοτεχνίας για την Α΄ και Β΄ γυμνασίου. Το βιβλίο της "Και οι κακοί έχουον ψυχή", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και ήταν στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων(2004). Με βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς έχει τιμηθεί η ποιητική της συλλογή "Μικρές πυγολαμπίδες", και με έπαινο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το μυθιστόρημα "Το παιδί της καρδιάς". Έχει τιμηθεί επίσης με το Βραβείο του ΚΕΒΠ "Για τον ΄Ελληνα Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" και έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων για ενηλίκους Χαρακιά στη μνήμη. Είναι περήφανη μαμά της Ειρήνας, του Γιάννη και της Μαρίνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
159
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.265 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση