Μια Κυριακή στην πισίνα στο Κιγκάλι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια Κυριακή στην πισίνα στο Κιγκάλι

Gil Courtemanche

"Το βιβλίο αυτό είναι ένα μυθιστόρημα. Ωστόσο είναι και χρονικό και ρεπορτάζ μαζί", δηλώνει με τη διπλή του ιδιότητα ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζιλ Κουρτμάνς. Ρουάντα 1994. Στη χώρα των χιλίων λόφων, στην Αφρική του Τρίτου Κόσμου και της αποαποικιοποίησης, το ειδύλλιο του Καναδού απεσταλμένου και της Ρουαντέζας καλλονής γεννιέται μέσα στη λαίλαπα των εθνοτικών συγκρούσεων Χούτου και Τούτσι και πεθαίνει τραγικά ακολουθώντας τη μοιραία έκβαση των γεγονότων. Αναπόσπαστο μέρος του πίνακα: οι μεγάλες δυνάμεις με τους εκπροσώπους τους, οι διεθνείς οργανισμοί με τους απεσταλμένους τους, η κυβερνητική εξουσία με τους μηχανισμούς της. Η Ιστορία και η ιστορία συνδιαλλάσονται διαρκώς σε μια αντι-ηρωική εποποιία που ενδύεται τα ζοφερά χρώματα της γενοκτονίας.

Μαρία Παπαδήμα

Μαρία Παπαδήμα (Μεταφραστής)

Η Μαρία Παπαδήμα διδάσκει μετάφραση στο τμήμα γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύρια πεδία των επιστημονικών της ενασχολήσεων: η γαλλόφωνη λογοτεχνία, η λογοτεχνική μετάφραση και το έργο του Φερνάντο Πεσσόα. Καθώς και τα έργα των Οκτάβιο Πας, Σάμουελ Μπέκετ, Κώστα Αξελού, Μπλαιζ Σαντράρ, Μπαλζάκ, Φιλίπ Νεμό, μεταξύ άλλων, για τις εκδόσεις "Εξάντας", "Ύψιλον", "Εστία" κ.ά. Έχει εκδώσει μια ανθολογία βελγικού γαλλόφωνου διηγήματος στις εκδόσεις "Περίπλους". Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις για τη μετάφραση και τη λογοτεχνία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ συνεργασίες της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Ποίηση" και "Μετάφραση".

Μιχάλης Καλιαμπέτσος (Μεταφραστής)


Gil Courtemanche

Gil Courtemanche (Συγγραφέας)

Ο Ζιλ Κουρτμάνς είναι Καναδός δημοσιογράφος, με ιδιαίτερη δράση στο χώρο της διεθνούς πολιτικής και του Τρίτου Κόσμου, γνωστός από τις επιφυλλίδες του και τα ντοκιμαντέρ του.Το μυθιστόρημά του "Μια Κυριακή στην πισίνα στο Κιγκάλι" εκδόθηκε στο Κεμπέκ το 2000 και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία. Έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, ολλανδικά, ιταλικά, πορτογαλικά, καταλανικά, κροατικά, νορβηγικά, φιλανδικά κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
270
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.409 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση