Σκουληκότρυπες
zoom in
34.66€ -18% 28.42€

Οι ``Σκουληκότρυπες`` είναι η πρώτη αντιπροσωπευτική συλλογή από διάφορα σκόρπια και έντονα προσωπικά γραπτά του Τζων Φώουλς: δοκίμια, άρθρα λογοτεχνικής κριτικής, σχολιασμοί, αυτοβιογραφικά κείμενα, αναμνήσεις, ρεμβασμοί συνθέτουν το χρονικό των διάφορων ζητημάτων που έχουν ταλανίσει, έχουν απασχολήσει ή έχουν συγκινήσει τον συγγραφέα έως σήμερα· άρα το νήμα που τα συνδέει είναι αναπόφευκτα βιογραφικό. Όσοι αναγνώστες γνωρίζουν τα μυθιστορήματά του θα βρουν στα δοκίμια αυτά απόηχους και στοχασμούς για θέματα που απαντούν στο λογοτεχνικό του έργο: ο χαμένος παράδεισος· η γυναίκα ως μακρινή πριγκίπισσα· εξέλιξη και φυσική ιστορία· ελευθερία και ευθύνη, συγκυρία και τυχαίο· λογοτεχνία, λογοτεχνικότητα και ο ρόλος του συγγραφέα. Θα διακρίνουν επίσης το ζωηρό ενδιαφέρον που ανέκαθεν διακατείχε τον Φώουλς για την Αριστερά, την οικολογία και τα ζητήματα του «πράσινου κινήματος».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

John Fowles

John Fowles (Συγγραφέας)

Ο Τζων Φώουλς βαθύτατα Ευρωπαίος και διάσημος ανά τον κόσμο χάρη στα μυθιστορήματα "Ο συλλέκτης", "Η ερωμένη του γάλλου υποπλοιάρχου", "Ο εβένινος πύργος", "Ο μάγος", γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1926 στο Leigh-on-Sea του Έσσεξ, 40 χλμ. μακριά από το Λονδίνο, και πέθανε στις 7 Νοεμβρίου του 2005 στο Lyme Regis του Ντόρσετ, όπου έζησε από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60. Σπούδασε γερμανική και γαλλική φιλολογία, ταξίδεψε πολύ και δίδαξε κατά καιρούς σε πανεπιστήμια και σχολεία, στη Γαλλία και την Ελλάδα ("Αναργύρειος Σχολή Σπετσών"). Ασχολήθηκε ενεργά με τη γεωλογία και την κοινωνική ιστορία. Τα περισσότερα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις της Εστίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Βάρσος (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Βάρσος (γενν. 1955) κατάγεται από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και την Απείρανθο Νάξου. Μεγάλωσε στην Αθήνα την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας και των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης μαθητεύοντας και στις πολιτικές εντάσεις της εποχής. Σπούδασε πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες στην Αθήνα και το Παρίσι και συνέχισε με διδακτορικές σπουδές συγκριτικής φιλολογίας στο Μόντρεαλ και τη Γενεύη όπου και έζησε αρκετά χρόνια. Εργάστηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε δουλειές ποικίλες, κυρίως μετάφρασης και διδασκαλίας. Σήμερα διδάσκει λογοτεχνία και μετάφραση στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει σχετικά μελετήματα, με επίκεντρο τη μετάφραση της ποίησης και ειδικότερα των ομηρικών επών. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Ε. Μ. Φόρστερ ("Ένα δωμάτιο με θέα", με τον Μανώλη Βάρσο), Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ ("Μίλησε, μνήμη"), Έζρα Πάουντ ("Σπουδή των κάντο Ι-ΧΧΧ"), Ουόλτερ Πέιτερ ("Μάριος ο επικούρειος", υποψήφιο για το κρατικό βραβείο μετάφρασης) και, πιο πρόσφατα, Αλοΰσιο Μπερτράν ("Γασπάρ της Νύχτας", συλλογικό έργο).

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
581
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.686 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση