Το νησί των καταραμένων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το νησί των καταραμένων

Dennis Lehane

Καλοκαίρι 1954. Ο Μάρσαλ Τέντι Ντάνιελς έχει έρθει στο Σάτερ, ένα νησάκι στα ανοιχτά της Βοστόνης, όπου βρίσκεται το ψυχιατρικό νοσοκομείο Άσκλιφ για παρανοϊκούς εγκληματίες. Μαζί με το συνεργάτη του, Τσακ Άλι, αναζητούν μια ασθενή που δραπέτευσε με μυστηριώδη τρόπο, όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα που τους αποκλείει εκεί. Όμως στο νοσοκομείο Άσκλιφ τίποτα δεν είναι ό,τι φαίνεται. Ούτε καν ο ίδιος ο Τέντι Ντάνιελς. Έχει πάει εκεί μόνο για να βρει μια εξαφανισμένη ασθενή; Ή για να ερευνήσει κάποιες φήμες για τις ριζοσπαστικές θεραπείες που εφαρμόζονται στο Άσκλιφ; Θεραπείες που ίσως περιλαμβάνουν πειράματα με φάρμακα, βάρβαρες χειρουργικές επεμβάσεις, και ολέθριους τρόπους αντεπίθεσης στο σκιώδη πόλεμο κατά των Σοβιετικών και των μεθόδων πλύσης εγκεφάλου που αναπτύσσουν. . . . Ή μήπως έχει κάποιο άλλο, πολύ πιο προσωπικό κίνητρο; Όσο προχωράει η έρευνα, τα ερωτήματα πληθαίνουν. . . Πως δραπέτευσε από το νησί μια ξυπόλητη γυναίκα, κλειδωμένη σ’ ένα δωμάτιο; Ποιος αφήνει στοιχεία με κρυπτογραφημένα μηνύματα; Γιατί δεν υπάρχει ο φάκελος ενός ασθενούς που εισήχθη εκεί μόλις ένα χρόνο πριν; Τι συμβαίνει πραγματικά στην Πτέρυγα; Γιατί ένας άδειος φάρος είναι περικυκλωμένος με ηλεκτροφόρο σύρμα και ένοπλους φρουρούς; Όσο πιο πολύ ο Τέντι και ο Τσακ πλησιάζουν στην αλήθεια, τόσο πιο δυσδιάκριτη γίνεται, και τόσο περισσότερο αρχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί να μη φύγουν ποτέ από το Σάτερ. Γιατί κάποιος εκεί προσπαθεί να τους τρελάνει. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Καίτη Οικονόμου

Καίτη Οικονόμου (Μεταφραστής)

Η Καίτη Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα ως μεταφράστρια δεκάδων βιβλίων για ενηλίκους και παιδιά, μεταξύ των οποίων και της παγκοσμίως αγαπημένης σειράς με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Έχει γράψει οχτώ μυθιστορήματα. Το τελευταίο, "Η καρδία θυμάται" το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία "Μεγάλες Συγκινήσεις".

Dennis Lehane

Dennis Lehane (Συγγραφέας)

Ο Ντένις Λεχέιν, γιος Ιρλανδών μεταναστών, μεγάλωσε στο Ντόρτσεστερ, μια εργατική γειτονιά της Βοστόνης, όπως αυτή που περιγράφει στο Σκοτεινό Ποτάμι. Άλλαξε δύο σχολές και δεκάδες επαγγέλματα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ήθελε μόνο ένα πράγμα: να γίνει συγγραφέας. Σπούδασε με υποτροφία δημιουργική γραφή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και, επιστρέφοντας στη Βοστόνη, άρχισε να γράφει δουλεύοντας παράλληλα ως παρκαδόρος για να ζήσει. Το 1994, ήταν ακόμη ο "σοφέρ με το μάστερ", όταν το A drink before the war απέσπασε το βραβείο Shamus πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα προκαλώντας μεγάλη αίσθηση και εκτινάσσοντάς τον κατευθείαν στην πρώτη γραμμή συγγραφέων μυστηρίου. Ακολούθησαν τα Darkness Take my hand, Sacred, Gone Baby Gone και το Prayers for Rain, που τα κινηματογραφικά του δικαιώματα αγοράστηκαν από την Paramount Pictures. Ο τριανταπεντάρης σήμερα συγγραφέας έχει χαρακτηριστεί ο πιο άξιος διάδοχος του Χάμετ και του Τσάντλερ. Η αυθεντική, ελεγειακή φωνή του, η πολυσύνθετη θεώρηση του κόσμου και η βαθύτητά του τον κατατάσσουν στους νέους δημιουργούς που αναγέννησαν το αστυνομικό μυθιστόρημα, αξιοποιώντας τα κλασικά χαρακτηριστικά και τη δομή του για να γράψουν λογοτεχνία αξιώσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
409
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.247 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση