Εικόνα και πραγματικότητα της ισραηλο-παλαιστινιακής διαμάχης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εικόνα και πραγματικότητα της ισραηλο-παλαιστινιακής διαμάχης

Norman G. Finkelstein

23.21€ -27% 16.94€

Η μελέτη αυτή εξετάζει κριτικά τόσο τις τρέχουσες όσο και τις επιστημονικών αξιώσεων αναπαραστάσεις της ισραηλοπαλαιστινιακής διαμάχης. Στην αρχή μας δίνει πρωτότυπη ερμηνεία του Σιωνισμού και στη συνέχεια πραγματεύεται κριτικά τις δημοφιλείς μελέτες των Joan Peters, Benny Morris και Anita Shapira. Επίσης, μέσα από προσεκτικό έλεγχο του αρχειακού υλικού, ο συγγραφέας υποβάλλει σε κριτική ανάλυση τις κυρίαρχες εικόνες για τους αραβοϊσραηλινούς πολέμους του Ιουνίου 1967 και Οκτωβρίου 1973. Στη νέα, περιεκτική εισαγωγή του βιβλίου παρέχεται η πληρέστερη δυνατή ανασκόπηση της ισραηλοπαλαιστινιακής διαμάχης, ενώ σε άλλα νέα κεφάλαια ο συγγραφέας αντιπαραβάλλει την ισραηλινή πολιτική στα Κατεχόμενα με αυτήν του νοτιοαφρικανικού απαρτχάιντ και ανασκευάζει τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στο πρόσφατο best seller του Michael Oren για τον πόλεμο του Ιουνίου 1967.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Καστανάρας (Μεταφραστής)


Norman G. Finkelstein

Norman G. Finkelstein (Συγγραφέας)

O Norman G. Finkelstein γεννήθηκε στο Μπρούκλιν (1953), από γονείς που είχαν επιζήσει από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σήμερα διδάσκει πολιτική θεωρία στο Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης. Έχει γράψει τα βιβλία: "Image and reality of the Israel-Palestine conflict" (1995), "The rise and fall of Palestine: A personal account of the Intifada years" (1996), και (μαζί με τη Ruth Bettina Birn) "A nation on trial: The Gold-hagen Thesis and historical truth" (1998).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Βλησίδης

Κώστας Βλησίδης (Επιμέλεια)

Ο Κ. Βλησίδης γεννήθηκε στον Πειραιά (Φρεαττύδα) τον Δεκέμβριο του 1960. Αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών. Συνεργάστηκε με βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, υπό ποικίλες ιδιότητες. Επιμελήθηκε και μετέφρασε το βιβλίο του Στάθη Gauntlett, "Ρεμπέτικο τραγούδι - συμβολή στην επιστημονική του προσέγγιση", Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, 2001.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
490
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.598 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση